Första nätvingrossisten går från 1 till 10 miljoner på två år

Vin och Spritlagret omsatte 5,5 miljoner i fjol - nu satsar de på dubblat resultat för 2017.

I början av november berättade vi att den första renodlade alkoholgrossisten på nätet, Vin och Spritlagret, hade kommit igång med sin verksamhet på allvar.

Krögaren och företagets VD Tony Gerasovski berättade att hans grossistföretag bland annat satsade på att göra personliga besök hos potentiella kunder för att utöka kundstocken.

Annons

Nådde 5 miljoner under 2016

När 2016 lagts till handlingarna kan han nöjt se tillbaka och konstatera att företaget nådde sitt mål på 5 miljoner i omsättning.

- Vi landade på 5,5 miljoner för 2016. Jämfört med 2015, då vi omsatte 1,8 miljoner.

Och i år hoppas man på att kunna dubbla den summan.

- Vi siktar på 10 miljoner i omsättning för 2017, det är vad januariförsäljningen pekar på, säger Tony Gerasovski till Ehandel.se.

Gör nyemission under våren

För att lyckas kommer man under året även öppna upp för en nyemission för att få in mer pengar i företaget.

Nu har vi hållt på i några år och sett att affärsmodellen funkar. Det är volymerna som styr, man måste trycka ut mycket flaskor för att gå med vinst. Därför gör vi också en nyemission och tar in mer riskkapital nu i vår. Vi har lite intressenter, men det kanske dyker upp fler.

Och åt rätt håll går det redan. De senaste månaderna har företaget märkt en förändring mot att de börjar få fler kunder. Många hör av sig självmant, eller går helt enkelt bara in och beställer på hemsidan. Andra behöver övertygas.

Förändrar e-handelns utseende

Nu har företaget även börjat jobba mer med att delta i olika upphandlingar, för att lättare kunna få kontakt med företag med serveringstillstånd.

Annons

Och snart är det dags för en förenkling av e-handelns utseende.

- Vi kommer att göra om framsidan på e-handeln. Vi har knackat allting själva, men nu kommer vi nog lägga över den på en WordPress eller något liknande, säger Tony Gerasovski.

Från Kebnekaise till Smögen

Det komplicerade systemet som Vin & Spritlagret byggt är framtaget och anpassat för dryckesbranschen där såväl kunder som företaget själva kan hålla koll på alla punktskatter som skall betalas in efter försäljningen från deras lager ut till kund.

Varje år så skall även restaurangerna rapportera in samtliga inköpta volymer, vilket systemet enkelt kan läsa ut. Kunden kan sedan ta del av det tillsammans med favoritlistor och mest köpta produkter.  

Under 2016 har man också förbättrat logistiken och levererar idag till såväl Kebnekaise som till Smögen samt västkusten varje dag.

- Våra kunder finns lite överallt, det är det som är fascinerande med e-handel, säger Tony Gerasovski.

Annons