Första obemannade butiken avslöjar planer på e-handel

Framöver kan kunder i Sveriges första obemannade butik få möjlighet att beställa hem 10 000-tals produkter för upphämtning såväl som utkörning.

Nyligen stod det klart att Robert Ilijason i skånska Viken inom kort ska öppna vad som troligtvis blir landets första obemannade butik. Butiken ska innehålla diverse dagligvaror och ha öppet dygnet runt.

Konceptet ska likna ett obemmanat gym. Kunderna tar sig in i lokalen med hjälp av sitt bank-ID, scannar de varor han eller hon vill ha och blir sedan fakturerade i efterhand. För att få tillgång till tjänsten måste man vara medlem, något som kräver att man först genomgår en kreditupplysning.

Annons

Webbtjänster ska ge små orter större utbud

Nu berättar upphovsmannen Robert Ilijason för Ehandel.se att hans idé är att utveckla konceptet ytterligare den kommande tiden. Redan nu ska kunderna kunna önska varor till butiken med hjälp av en app, och planen är att göra det redan distanshandelsorienterade konceptet ännu mer e-handelsrelaterat.

- Just nu vill jag bara att grundfunktionen ska komma igång. Men under året kommer en del webbaserade tjänster aktiveras, säger han.

Exakt vad de webbaserade tjänsterna kommer att innebära är ännu oklart, och till stor del är planerna fortfarande på ritbordet, enligt Robert Ilijason. Men ambitionen är att steg för steg se till att invånare på mindre orter kan få tillgång till samma service och priser som finns på större orter.

- Något vi tittar på redan nu är att göra det möjlighet att beställa produkter från hela leverantörssortimentet för såväl upphämtning som utkörning. Det gör att vi kommer gå från färre än 500 produkter till 10 000-tals produkter. Det här kommer göras med en liten twist, lovar Robert Ilijason.

Annons