Första omnibutiken öppnad i grannlandet

Clas Ohlson lanserar sitt omnikanalskoncept i Norge.

Detaljhandelsjätten med postorder i själen öppnade idag två butiker. En i Ängelholm och en i norska Lilleström, en stad nära Oslo. Den senare är vad Clas Ohlson kallar en Compact Store - ett omnikanalskoncept som ska möjliggöra butiker på mindre ytor. Konceptet finns sedan tidigare i Sverige och Storbritannien.

- Vi har velat öppna en butik här i Lilleström under en längre tid nu, och med det nya mindre butiksformatet Clas Ohlson Compact Store har vi nu fått tillgång till ett riktigt bra butiksläge med precis rätt storlek, säger Geir Hoff, Norgechef på Clas Ohlson.

Annons

Butiksformatet öppnar för nya lägen

Den nya butiken på Lilleströms torg har en försäljningsyta på cirka 500 kvadratmeter och butikens upptagningsområde beräknas till cirka 30 000 invånare.

- Det nya lilla butiksformatet gör det möjligt för oss att öppna butiker på nya lägen och med mindre butiksyta i framtiden, säger Geir Hoff.

I samband med öppningen i Norge slog Clas Ohlson även upp portarna till en ny butik i Ängelholm. I Norge var det den 79:e butiken som företaget öppnat där och den i Ängelholm blir den 87:e i Sverige. Totalt har företaget över 200 butiker på sex marknader.

Annons