Fortsatt miljonregn över Indiens svar på Amazon

Flipkart, en av Indiens största e-handelssajter, har fått ytterligare ett rejält tillskott i kassan. Den här gången rör det sig om 160 miljoner dollar från privata investerare. Totalt har man nu fått in 360 miljoner dollar sedan i somras.

Flipkart är en av Indiens största e-handelssajter och ses av många som landets svar på Amazon. I somras fick det Bangalore-baserade företaget in 200 miljoner dollar från befintliga ägare, nu har det trillat in ytterligare lite pengar.

I den senaste finansieringsrundan finns bland annat investerare som Dragoneer Investment Group, Morgan Stanley och Vulcan Capital och Tiger Global som tillsammans stoppat in 160 miljoner dollar. Totalt har Flipkart nu fått in runt 540 miljoner dollar sedan starten 2007.

Annons
Annons

Lanserat egen betaltjänst

Det nya kapitalet ska inte främst användas för att utöka sortimentet eller locka nya kunder. Man planerar istället att förbättra sin teknik- och leveranskedja, samt att anställa ny personal och förbättra kundens shoppingupplevelse.

I Indien, precis som i många andra utvecklingsländer, betalar många fortfarande i stor utsträckning för sina nätköp när de levereras. Något som Flipkart vill ändra på och nyligen lanserade man betaltjänsten PayZippy, en tjänst som inte är helt olik PayPal.

– Vi är exalterade över att arbeta med en grupp investerare som tror starkt på vår affärsstrategi och som är helt i linje med våra långsiktiga mål. Indiens e-handelsmarknaden befinner sig vid en kritisk brytpunkt och det extra kapitalet ger oss möjlighet att ytterligare expandera vår ledande position, säger Flipkarts vd, Sachin Bansal.

Annons
Annons

 

Källa: TechCrunch

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!