Fota dina medpassagerare med Zalandos nya app

Zalando uppdaterar sin svenska app med en fotosökfunktion. Något som gör det möjligt för kunderna att ta en bild av ett plagg, tyg eller ett mönster för att sedan hitta liknande produkter i e-handlarens sortiment.

I början av sommaren lanserade Zalando sin app för den svenska marknaden. Redan då flaggade e-handlaren för att man skulle fortsätta att fokusera på mobil e-handel och att det inom kort skulle lanseras ett antal nya funktioner i appen.

Nu är det dags för lite av den varan och bland annat kommer kunder nu att kunna söka i sortimentet med hjälp av en fotosökfunktion.

Annons

– Fotosökfunktionen tillför en helt ny och unik dimension till att shoppa på nätet. När våra kunder ser ett plagg de gillar, kanske är det någon de möter på gatan eller en medpassagerare på bussen, kan de ta bild av plagget och direkt välja bland liknande produkter i vårt sortiment, säger Michael Lindskog, Regional Manager Nordics på Zalando.

Inspirera och underhålla

Att söka med hjälp av ett foto har varit möjigt för Zalandos tyska kunder sedan i augusti, men nu är det alltså dags att rulla ut tjänsten även i Sverige, där appen har laddats ner nästan 100 000 gånger.

Funktionen finns redan för iOS och blir tillgänglig för android inom ett par dagar. Zalando hoppas givetvis att den nya funktionen kommer att göra appen ännu mer användarvänlig.

– Vi är ständigt på jakt efter nya lösningar för att göra vår sida ännu bättre och ännu mer överskådlig. Fotosökfunktionen gör det inte bara enklare att hitta rätt direkt utan är också inspirerande och rolig att använda, säger Christoph Lütke Schelhowe, VP Customer Experience på Zalando.

Källa: Press

Annons