Fotomaskin för E-handel exponerar hjärnsamling

Automatiskt frilagda bilder med vit bakgrund är det många e-handlare som drömmer om. En maskin som skall göra jobbet enklare har nu används till att katalogisera hjärnor, istället för jeans, skjortor eller andra modeplagg.

Frilagda bilder är det många e-handlare som satsar på. Det är svårt att fota en produkt och direkt få en bild med helt vit bakgrund. Flera tjänster finns numera på nätet där man kan outsourca friläggningen efter att bilderna är tagna.

Det har även dykt upp flertalet maskiner som automagiskt skall skapa frilagda bilder, eller bilder med helt vit bakgrund.

Annons

Ett perfekt resultat är det få som klarar av men vi gissar att de dyrare maskinerna som ofta är utanför e-handlarnas budget bör göra ett bra jobb. En av dessa kan vara StyleShoots som riktar sig till e-handlare inom modebranschen, där snygga bilder är av stor vikt.

Fotomaskinen som liknar ett AirHockey-bord beskrivs av företaget såhär:

"StyleShoots är en fotomaskin avsedd för e-handel med mode. Sedan introduktionen 2011 har den omdefinierat produktfotografering. Den tar automatiskt bort bakgrunden med hjälp av "Auto Alpha multi-shot-teknik" och exporterar bilder redo för webben, kataloger och lookbooks på bara några sekunder."

Kunder skall vara stora företag som Marks & Spencer, Tommy Hilfiger och Macy's. Vi gissar alltså att den är ganska dyr.

Kan användas till annat

Även om fotomaskinen riktas till e-handlare inom modebranschen så kan den förstås användas till mycket annat.

En hjärnbank i Nederländerna, där StyleShoots även har sitt huvudkontor, bad att få låna fotomaskinen för att fota hjärnor. Primate Brain Bank som den heter har tydligen en mängd aphjärnor på lager som de gärna ville digitalisera.

StyleShoots såg förmodligen tillfället för ett perfekt PR-stunt och gick med på att fota aphjärnor över en helg. Hur det gick till ser ni nedanför.

Annons

Annons