Fotoramskungen i Europa: ”Lönsamhet från start”

E-handlaren från Gävle slår nu upp dörrarna även i Österrike.

E-handelskonsumenterna - även de utanför Norden - älskar uppenbarligen fotoramar från Gävle. BGA Fotobutik rapporterar nämligen omedelbar framgång i nya länder. Först tog de Norden och nu har de expanderat ut i Europa.

"En långsiktig satsning"

I maj öppnade man tyska BGANordic.de och mottagandet har varit över förväntan, meddelar Björn Andersson, som är företagets VD. Och fungerar konceptet i Tyskland tror sig företaget även kunna nå framgångar i Österrike, en marknad man nu öppnar e-handel i på fredag, den 15 september.

Annons

- Mottagandet i Tyskland har varit riktigt bra sett till de resurser som vi har avsatt, vilket gör att Österrike blir ett naturligt steg vidare. Tyskland/Österrike är en helt annan marknad och tänket skiljer sig från den nordiska marknaden, men redan från start har vi haft dagliga order med lönsamhet i Tyskland. Därför ser vi den tyska och österrikiska marknaden som en långsiktig satsning, säger Björn Andersson, i ett pressmeddelande.

Plattformsbyte 2018

Den snabba expansionen inom Norden, och nu till sitt andra land i Europa, sätter tydligen press på systemen och BGA Fotobutik står nu inför ett plattformsbyte inom kort.

- För att enklare kunna skala upp och satsa vidare, kommer vi under 2018 att byta plattform för vår e-handel. Vi siktar på att lansera webshoppar i fler europeiska länder under 2018, och då behöver vi på ett smidigt sätt kunna anpassa vårt system för detta, säger Björn Andersson.

Utöver en ny plattform så kommer den fortsatta expansionen förstås att kräva mer arbetskraft och Gävle kan alltså se fram emot nyanställningar på företagets huvudkontor.

- Vi vill fortsätta växa, och då blir det naturligt att även utöka personalstyrkan för att kunna möta det ökande antalet beställningar som kommer in.

LÄS ÄVEN:
BGA lanserar i Tyskland - öppnar för investerare

Annons