Fraktchock får var femte att avbryta sitt köp på nätet

Priset är en avgörande faktor när svensken e-handlar, men inte bara när det gäller produkterna. Var femte svensk avbryter nämligen sitt köp om de måste betala extra för frakt.

Bekvämt, tidsbesparande, enklare att jämföra priser och utbud. Det är några av anledningarna till att svenskarna gillar att e-handla enligt en ny nordisk undersökning som undersökningsföretaget YouGov har genomfört.

Och även om många e-handlare hellre vill fokusera på service än pris, så är det just priset som spelar stor roll. I alla fall när det kommer till kritan då var femte svensk avbryter sitt köp om de måste betala extra för frakt enligt undersökningen.

Annons
Annons

Ett diskuterat ämne

Det finns många anledningar till att kunder överger sina virtuella kundvagnar men en oväntad fraktkostnad verkar alltså vara en starkt bidragande orsak.

Fri frakt är något som diskuterats flitigt på Ehandel.se, och även om inte alla e-handlare gillar det så finns det de som ändrat inställning. Gratis leverans är samtidigt något som kan vara kostsamt för den lilla e-handlaren, medan de lite större kan tjäna på att erbjuda det.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!