Fraktjakt vill förenkla med ny modul för Prestashop

Jämförelsetjänsten Fraktjakt fortsätter sin satsning på transportmoduler för öppna e-handelsplattformar. Nu kan även Prestashopanvändare, snabbt och enkelt integrera alla större fraktbolag med sin webbutik. Både med och utan tillgång till egna fraktavtal med de olika transportörerna

I början av sommaren tog jämförelsetjänsten Fraktjakt steget ut i den fysiska världen och öppnade en butik i Jönköping. I butiken kan kunder köpa emballage, få hjälp med att packa sin vara, boka frakt och lämna sina paket.

Men man har också expanderat sin tjänst, som numera även inkluderar ett TA-system, på nätet. I april lanserade Fraktjakt en integrerad transportmodul för Magento som kopplar ihop Magento med Fraktjakts system för transportbokning.

Annons

Efter många önskemål lanserar Fraktjakt nu även en färdig fraktmodul för integrering med den populära e-handelsplattformen Prestashop.

Valfrihet viktigast

Genom modulen integrerar Prestashopanvändaren snabbt och enkelt alla större fraktbolag med sin webbutik genom en enda integration. Modulen skickar över adresser och paketdetaljer till Fraktjakts API som skapar ordrar och skriver ut fraktsedlar och bokar upphämtning.

– 75 procent av de svenska e-handelskonsumenterna anser att det är viktigt att få välja hur varan man beställt på Internet ska levereras. Betydligt färre, 29 procent, anser att det är viktigt att varan levereras dagen efter en beställning. Det kan ju vara så enkelt att många väljer transportör beroende på var närmaste utlämningsstället finns eller att man vill få sin vara levererad hem till dörren, säger Joakim Ekström på Fraktjakt.

Modulerna fungerar från start med DHL, PostNord, Schenker, Privpak, FedEx, UPS, Bussgods. Man kan använda Fraktjakt både med och utan tillgång till egna fraktavtal med de olika transportörerna.

Källa: Press

Annons