Fraktjätte byter hämtningstid: ”Flexibilitet är livsviktigt”

Fler order beräknas komma iväg samma dag.

Leverans samma dag, eller åtminstone så snabbt som möjligt, har blivit något av ett måste i e-handelssammanhang. Nu genomför fraktjätten UPS en större förändring som ska göra det lättare för e-handlarna att få iväg beställningen samma dag som kunden lade ordern.

Åtta timmar extra produktionstid

Satsningen går ut på senare upphämtningstider i hela Europa - där bland annat e-handelsföretagen nu får fram till klockan 20.00 på sig att lämna ifrån sig sina paket. Enligt UPS innebär den nya upphämtningstiden att företag får åtta timmar extra produktionstid.

Annons

- Flexibilitet är livsviktigt för SME-företag i Europa och de måste kunna känna sig säkra på att deras kunder får sina varor när de behöver dem. När vi nu kan erbjuda senare upphämtning med upp till åtta timmar kan våra kunder fokusera mer på produktion, orderfyllnad och det som är viktigast; att växa sin affär och driva sitt företag, säger Lou Rivieccio, VD för UPS Europa, i ett pressmeddelande.

UPS nya hämtningstider är en del av ett större projekt, i vilket logistikjätten satsar totalt 1,7 miljarder euro på sin europeiska infrastruktur. Bolaget ska dessutom ha investerat i sitt vägnät och på så sätt förbättrat leveranstiderna med upp till en dag i vissa fall.

Annons