Fraktjätte tar sats mot julen med sex nya postterminaler

Hanterade 130 miljoner paket under förra årets julhandel.

I Europas e-handelsland nummer ett pågår just nu förberedelserna inför den viktiga julhandeln för fullt. Och om det i Sverige brukar pratas om att det behövs fler ombud och mer personal när julbeställningarna börjar trilla in, så verkar det krävas lite mer i Storbritannien.

Under förra årets julrusch fick den brittiska postleverantören Royal Mail hantera inte mindre än 130 miljoner paket, och landets invånare väntas knappast dra ner på e-handelsnivåerna i år. Därför har Royal Mail valt att förbereda sig med sex nya postterminaler som ska sortera alla paket innan de levereras vidare till kunderna. De kommer att öppnas på olika platser i landet under de närmsta veckorna, rapporterar Tamebay.

Annons

20 000 säsonsarbetare anställda 

De nya terminalerna, som bland annat ska ligga i London och Bristol, kommer att bemannas av 3 300 säsongsanställda postarbetare. De ska helt enkelt hjälpa företagets ordinarie anställda med de stora mängder paket och kort som skickas över landet i december månad. Totalt sett har Royal Mail laddat upp med 20 000 säsongsarbetare inför årets Black Friday och julhandel.

Royal mail och dess postarbetare har under det senaste året haft en konflikt om de anställdas pensioner, och tidigare i höstas såg det ut att finnas en risk för att arbetare skulle gå ut i strejk i samband med Black Friday. Enligt Tamebay har dock situationen nu lugnat sig något, och tidningen uppfattar det som “mycket osannolikt” att en strejk skulle bryta ut före nyårsafton.

Annons