Framtiden är full av plattor

Användningen av surfplattor ökar starkt och under 2012 förväntas det säljas 121 miljoner surfplattor. En siffra som väntas öka lavinartat till 416 miljoner sålda enheter fram till 2017. Det kan alltså vara en bra idé att optimera butiken för besökare som surfar in via sin platta.

Det snackas just nu ganska mycket om vikten för e-butiker att ha en mobilanpassad butik eftersom fler och fler väljer att handla via mobilen. Nu verkar det som att det även kan vara en bra idé att tänka på anpassning för surfplattor.
 
Försäljningen av surfplattor väntas öka lavinartat och under 2017 beräknar man att försäljningen nästan fyrdubblats, det visar siffror från analytikerföretaget NPD DisplaySearch. Det kommer i så fall att säljas fler surfplattor än bärbara datorer.

Annons

Försäljningsutvecklingen för plattor och bärbara datorer

I en tidigare artikel skrev vi om att ägare av surfplattor gärna använder den för att leta efter potentiella köp. Många väljer också att handla via sina surfplattor och de är mer benägna att avsluta sina köp än mobilanvändarna. De är också de som spenderar i genomsnitt mest på m-handel.
 
En fördel med plattorna är att man inte behöver ha en speciell sajt som för till exempel en mobil. Men det kan vara en bra idé att anpassa den så att den fungerar bra även på en surfplatta. Responsiv design kommer förmodligen även det att bli vanligare, där butiker anpassas automatiskt för olika skärmstorlekar.

Källa: displaysearch
via nordichardware

 

Vi avslutar med lite informativ grafik, ifrån analysföretaget Monetate, gällande surfplattor och e-handel:

Couch Commerce: How Tablet Shoppers are Changing Online Sales
var google_conversion_id=1011239334;var google_conversion_language="en";vargoogle_conversion_format="3";var google_conversion_color="ffffff";var google_conversion_label="dY4pCOKKvwMQppOZ4gM";var google_conversion_value=0;
mktoMunchkin("092-TQN-434");

Annons