Fransk e-handlare shoppar för en halv miljard euro

Flash sales-sajten Vente-Privee har förvärvat de rivaliserande e-handlarna Privalia i Spanien och EBoutic i Schweiz.

Franska Vente-Privee anses vara en av pionjärerna inom flash sales. Sajten lanserades 2001 och säljer en rad olika märkesprodukter till rabatterade priser. Bland annat kläder, klockor och teknikprylar men även leksaker, sportutrustning och hushållsapparater.

E-handelsföretaget är sedan ett par år tillbaka på Europa-offensiv och i höstas köpte Vente-Privee en majoritetsandel, 50,1 procent av aktierna, i den belgiska konkurrenten Vente-Exclusive.com. Nu är man återigen i köptagen och i veckan förvärvades två nya konkurrenter.

Annons

Betalar runt 500 miljoner euro

Först ut var den spanska flash sales-veteranen Privalia som grundades 2006 och som idag även finns i Brasilien, Mexiko och Italien. Ingen av parterna vill avslöja köpesumman men enligt källor med insyn i affären ska Vente-Privee ha betalat runt 500 miljoner euro för Privalia.

Vente-Privee har i samma veva även passat på att köpa en majoritetsandel av aktierna i den schweiziska modesajten Eboutic.ch som grundades 2007.

– Den här expansionen speglar vår fortsatta satsning i Europa. Vi har stor respekt för det arbete som grundarna lagt ner i sina sajter och vi är väldigt glada över att få ta del av deras stöd och kunskap, säger Jacques-Anton Granjon, VD och grundare av Vente-Privee.

Annons