Fransk flash sales-sajt köper in sig i belgisk konkurrent

Vente-Privee, som jobbar med tidsbegränsade erbjudanden, expanderar sin verksamhet i norra Europa genom att förvärva den belgiska e-handlaren Vente-Exclusive.com.

Under förra året gav den franska flash sales-sajten, Vente-Privee.com, upp sin satsning USA för en större expansion i Europa. Något som nu verkar ta sin början då man köpt en majoritetsandel, 50,1 procent av aktierna, i den belgiska konkurrenten Vente-Exclusive.com.

Den belgiska e-handlaren, som grundades 2006, erbjuder dagliga erbjudanden och kommer att drivas vidare under eget varumärke enligt uppgifter från Ecommerce News. Under förra året landade omsättningen på 90 miljoner euro. I år siktar man på att omsätta runt 130 miljoner, något man tror kan bli verklighet tack vare sin nya partner.

Annons

– Det är en unik chans och en ära att samarbeta med en pionjär inom vårt område. En samarbete med en europeisk marknadsledare ger oss möjlighet att växa snabbare, säger Stefan Tournoy, medgrundare av Vente-Exclusive.com.

En långsiktig vision

Som ett resultat av förvärvet kommer Vente-Exclusive att kunna erbjuda sina medlemmar ett ännu större utbud av varumärken och erbjudanden, men det kommer också att göra det möjligt att expandera internationellt. Något som Vente-Privee, med en omsättning runt 1,7 miljarder euro 2014, självklart också kommer att dra nytta av.

– Förvärvet passar perfekt in i företagets långsiktiga vision. Vi vill expandera vår verksamhet ytterligare i norra Europa, både organiskt och genom extern tillväxt, säger Jacques-Antoine Granjon, vd och grundare av Vente-Privee.

Annons