Fransk flash sales-sajt säger adieu till USA

Den franska flash sales-sajten, Vente-Privee, ger upp USA. I slutet av 2014 stänger man ner sin verksamhet i landet och istället satsar man vidare i Europa där man ser en betydligt större tillväxtpotential.

Vente-Privee är ett franskt e-handelsföretag som anses vara en av pionjärerna med modellen flash sales. Sajten lanserades 2001 och säljer en rad olika märkesprodukter till rabatterade priser. Bland annat kläder, klockor och teknikprylar men även leksaker, sportutrustning och hushållsapparater.

2013 hade man över 20 miljoner medlemmar i Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien, Storbritannien, Österrike, Belgien och Nederländerna. 2011 tog man steget över till USA men där har det inte gått lika bra.

Annons
Annons

Fokus på Europa

I USA har man bara lyckats skrapa ihop 1 miljon medlemmar och landet ska stå för en liten del av bolagets försäljning som under förra året ökade med 23 procent, till 1,6 miljarder euro. Därför väljer Vente-Privee nu att stänga ner sin verksamhet i landet för att behålla sitt fokus på nyckelmarknader där tillväxtpotentialen är mycket större och kan uppnås mycket snabbare.

– Under de senaste tre åren har Vente-Privee gjort flera anmärkningsvärda framsteg på den amerikanska marknaden. Bolaget inser dock att det krävs en exponentiell mängd tid, resurser och finansiella investeringar för att uppnå en betydande tillväxt i USA med den nuvarande modellen, säger e-handlaren i ett uttalande.

Vente-Privee säger däremot att man överväger en annan form av affärsmodell i USA, men vill inte kommentera den närmare.


Källor: Press, Internet Retailer

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!