Fransk skojätte ska växa med nya miljoner

Börjar ni bli trötta på skor? Vad ska vi säga, det är fortsatt full sula på skomarknaden. Den här gången är det den franska e-handlaren Spartoo som under förra året sålde 2 miljoner par skor som är i ropet efter att ha fått en investering på 32,4 miljoner dollar.

E-skohandeln Spartoo lanserades i Frankrike 2006 och har sedan dess expanderat och finns nu i 30 länder runt om i Europa. Man ska ha över 700 varumärken och 30 000 modeller i sitt sortiment, man säljer även väskor.

Nyligen fick Spartoo in en investering på 32,4 miljoner dollar som ska hjälpa dem att upprätthålla sin expansion i Europa. Belgien-baserade holdingbolaget Sofina är en av huvudinvesterarna och med det senate tillskottet har Spartoo nu fått in sammanlagt 58.4 miljoner dollar i extra kapital.

Annons

Ska komma närmare sina kunder

Under 2011 omsatte skoföretaget 130 miljoner dollar, och under 2012 räknar man med att öka omsättningen ytterligare till mellan 170 och 195 miljoner dollar. De har dock en bit kvar till Zalando som omsatte 4,1 miljarder kronor under första halvåret 2012.

Spartoo har en svensk e-handel men vi har inte hittat så mycket information, varken om deras omsättning i Sverige eller när e-handeln lanserades. Vi lyckas inte heller reda ut om skorna skickas från Sverige eller om det sker från ett centralt lager någonstans i Europa.

Men med tanke på att Spartoo planerar att använda sina nya medel till marknadsföring och för att komma närmare sina kunder i de länder de redan är närvarande, så kommer vi säkert att få höra mer om dem i framtiden.

 

Källa: Internet Retailer

Annons
Annons