Freddy Sobin slutar som VD för Consortio Fashion Group

Tar istället över ordförandeklubban hos Bubbleroom.

Consortio Fashion Group, där bland annat Bubbleroom och Cellbes ingår, tycker sig ha upplevt ett “väldigt framgångsrikt 2017” och en “stark inledning på 2018”. Det meddelar koncernen i ett pressmeddelande, och bekräftar därmed de framgångar som inte minst Bubbleroom har visat upp under det senaste året.

LÄS ÄVEN: Bubblerooms comeback: Över 10 miljoner i vinst 2017

Annons
Annons

Går över till två styrelser

För att resten av 2018 ska fortsätta i samma positiva anda, har Consortio Fashion Group (CFG) nu bestämt sig för att lämna den nuvarande strategin med en huvudstyrelse, och istället tillsätta separata styrelser för dotterbolagen Bubbleroom och Cellbes.

Det innebär att Freddy Sobin, som hittills har varit vd och koncernchef för hela CFG nu lämnar sina nuvarande uppdrag för att bli vd styrelseordförande för Bubbleroom. Samtidigt blir CFG:s nuvarande styrelseordförande Paul Källenius styrelseordförande för Cellbes.

"Med visst vemod jag väljer att lämna"

Freddy Sobin har arbetat för CFG i tio år, varav 6,5 år som koncernens vd. I pressmeddelandet beskrivs han som en person som “framgångsrikt lett gruppen genom en fundamental transformation”.

- Det är med visst vemod jag nu väljer att lämna CFG efter så många år, men koncernen har aldrig varit starkare än den är idag och jag känner mig trygg att lämna över till Charlotte Nordén och Ville Kangasmuukko som båda är väldigt starka tillskott till CFG. Jag vill tacka styrelsen och ägargruppen för deras förtroende, men framför allt vill jag tacka de fantastiska medarbetarna i hela CFG som varit med och möjliggjort den fundamentala och framgångsrika förändringsresa som vi genomfört, säger han i en kommentar.

Har tagit Halens Holding till digitalt CFG

Freddy Sobin kommer att lämna rollen som vd för CFG senast i september i år. Då cheferna för Bubbleroom och Cellbes, Ville Kangasmuukko och Charlotte Norén, att få ett nytt ansvar för att leda hela gruppen framåt.

- Jag vill tacka Freddy för ett gott och nära samarbete under tio spännande år med e-handelns stora genomslag. Under den tiden har Freddy handfast hållit i rodret genom en mycket framgångsrik omstöpning av det gamla postorderbolaget Halens Holding till ett desto mer digitaliserat CFG med två lönsamma och växande bolag, Bubbleroom och Cellbes, säger Paul Källenius, styrelseordförande CFG.

Utöver det nya uppdraget som styrelseordförande för Bubbleroom, är Freddy Sobin - som också är ordförande för Svensk Digital Handels - också på gång med ett nytt jobb, som ska vara av det mer operativa slaget.

- Jag ser nu fram emot nya utmaningar, som kommer bli publika inom kort, samtidigt som jag gläds över att som styrelseordförande fortsätta den spännande resa som inletts med Ville och Bubbleroom, säger Freddy Sobin.

Annons
Annons

LÄS ÄVEN: Freddy Sobin: "Det var dags att gå vidare"

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!