Fredrik Grevelius går från Öresund till Royal Design

Den tidigare VD:n för det börsnoterade investmentbolaget Öresund, Fredrik Grevelius, går nu in som styrelseordförande hos multikanalhandlaren Royal Design.

RoyalDesign.se är en av nordens ledande aktörer inom design, möbler och heminredning på nätet. Bolaget lade förra året beslag på dåvarande CDON Groups butik Rum21.se, ett förvärv som kostade 68 miljoner kronor.

Annons

Nu satsar man vidare med en ny styrelseordförande, Fredrik Grevelius, som senast ledde investmentbolaget Öresund.

- Som finansanalytiker och professionell investerare har jag utvärderat många bolag inom detaljhandelssektorn och när jag fick frågan om rollen som styrelseordförande i Royal Design Group Holding AB var det ett enkelt beslut. Utgångspunkten är ett välskött, snabbväxande och lönsamt bolag som efter 15 år fortfarande ligger helt rätt i tiden. Bolaget kombinerar e-handel med fysiska butiker på ett konkurrenskraftigt sätt och givet ett attraktivt kunderbjudande såväl som fantastiska tillväxtmöjligheter ser jag stora möjligheter att vara del av ett fortsatt snabbväxande och lönsamt bolag, säger Fredrik Grevelius.

Enligt Hans Bengtsson, VD och koncernchef på Royal Design Group, är företaget nu så pass stort att man behöver stärka ledningen ytterligare.

- Nu har vi nått en storlek där styrelsen ytterligare vill stärka kompetensen där Fredrik Grevelius som styrelseordförande är en viktig bit i det pusslet. Han har mångårig erfarenhet som såväl revisor, finansanalytiker och VD för ett börsbolag och hans kunskaper kommer vara mycket värdefulla för oss framöver, meddelar Hans Bengtsson.

Annons