Friluftsföretag anställer för att nå nya höjder

E-handelsföretaget Globisen AB som driver flera nätbutiker inom segmentet friluftsliv satsar och nyanställer.

Globisen AB, som bland annat driver Skistart.com, Climbing247 och som i våras lanserade Multitriathlon.se, hoppas på en vit vinter. Familjeföretaget som har sin bas i Älvdalen har, trots ett par år med mindre roligt vinterväder, sett sin försäljning öka i stadig takt.

Något man hoppas ska att hålla i sig under kommande vinter, och för att klara av den ökande belastningen, är det nu dags att plocka in extra personal.

Annons

I skidverkstan, som har hand om alla onlinebeställningar på längdskidor, preparerar dem och monterar bindningar, anställer man nu Patrik Norell som bland annat har ett silver och brons från ungdoms-SM i längdskidor på meritlistan.

– Patrik kommer att börja under oktober och läras upp för att kunna jobba heltid under vintern. Vi känner behovet för ytterligare personal i skidverkstan då vi ständigt ökar vår försäljning och vill fortsatt jobba med marknadens snabbaste leveranser av skidor, säger Daniel Rehnström, ansvarig för skidverkstan.

Samtidigt passar man på att förstärka sin kundtjänst då behovet blivit allt större även där.

– Kundtjänsten skördar stora framgångar och får mycket beröm hos oss men belastningen börjar bli för stor. Därför har vi anställt Linn Backlund på heltid som går in och kommer att arbeta tätt tillsammans med Daniel som redan sitter på kundtjänsten, säger Johan Rehnström.

Annons