Funera vänder förlusten till vinst efter rekonstruktionen

Beräknas vara klar om någon månad.

I vintras kunde vi berätta om att begravningsföretaget Funera, som tillhandahåller sina tjänster via nätet, hade hamnat i rekonstruktion. Det gjorde även att Verdane, som tidigare ägde 48 procent av aktierna i bolaget, sålde rubbet.

LÄS ÄVEN: Funera i rekonstruktion - största ägaren säljer aktierna

Annons

Men ett halvår senare tycks bolaget vara på väg att komma på fötter igen. Inom någon månad beräknas rekonstruktionen vara helt klar. Men redan nu har företaget vänt skutan. Under 2016 redovisade Funera en förlust på 12 miljoner kronor. Exakt vad resultatet blev för 2017 tycks inte vara känt ännu, men minusresultatet ska nu ha vänts till vinst under det senaste halvåret.

Vill inte ta ut något i förskott

Dessutom ska bolaget ha hunnit med en nyemission som gett sex miljoner och grundaren Dennis Jillvert ska ha återtagit kontrollen över aktierna som Verdane övergav. Men trots det vill han själv inte ta ut något i förskott.

- Jag gillar inte att vi ska ta ut vinsten i förskott. Vi är jätteglada över att det har gått så bra och jag har själv fått arbeta väldigt mycket hands on med verksamheten, säger han till Breakit.

Nu ska företaget snart lämna in ett förslag på ackord till fordringsägarna och bland annat ska rekonstruktionen ha resulterat i att företaget tvingats till nedskärningar i personalstyrkan.

Annons