Fyndiq växer starkt även med europeiska mått

Nyhetssidan The Next Web har tillsammans med betalleverantören Adyen letat fram de snabbast växande tech-företagen i Europa. The European Tech 5 kallas tävlingen som ännu inte är avgjord. Man har dock rankat de fem snabbast växande startup-företagen i Belgien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Spanien, Storbritannien och Sverige. Bland listorna finner vi främst tjänsteföretag men också en hel del e-handelsrelaterade verksamheter.

Den svenska listan toppas av MAG Interactive som sysslar med mobilspel. På plats två kvalar betaltjänsten iZettle in och på tredjeplats finner vi merförsäljningskanalen Fyndiq.

Annons

Fyndiq har lyckats växa 1324 procent enligt listan och nyligen rapporterade vi hur de nått 500 000 unika kunder.

The Next Web har dock inte endast rankat teknikföretag utifrån omsättning utan med i bedömningen är även trafik och antal anställda. Detta under perioden 2011-2013.

– Vi är stolta över våra prestationer under de senaste tre åren och detta är en bra påminnelse hur väl vi exekverat. Att listas som ett av Europas snabbast växande startup-företag jämte fantastiska bolag som iZettle, Delivery Hero och RunaShop känns jättebra, säger Dinesh Nayar, medgrundare och VD för Fyndiq.

Fyndiq kommer dock inte vara med i finalen som går av stapeln den 24-25 april i Amsterdam, det blir istället MAG Interactive som alltså tog förstaplatsen bland svenska startups.

 

Källa: Press

Annons