GFG tar in 150 miljoner euro och gör nya förvärv

Kinnevik leder en intern finansieringsrunda i Global Fashion Group och tillskjuter sitt aktieinnehav i två nya brasilianska e-handelsbolag.

Kinnevik och Rocket Internets globala e-handelsbolag Global Fashion Group, GFG, har två nyheter att meddela under morgonen. Gruppen som bildades i september 2014, och består av de fem e-handelsföretagen Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi och Zalora, har i en intern finansieringsrunda fått in 150 miljoner euro.

Här står svenska Kinnevik för en investering på 41 miljoner euro och kapitalet kommer främst att användas för att stärka GFG:s lager- och logistiklösningar, marknadsföring, produktutveckling och infrastruktur för att utnyttja synergieffekterna mellan GFG:s onlinemodeföretag i Latinamerika, Mellanöstern, Ryssland och OSS, Indien, Sydostasien och Australien.

Annons

– Som största ägare i GFG är vi stolta att leda finansieringsrundan för att säkerställa att GFG fortsätter sina framgångar som den ledande e-handelskoncernen inom mode på tillväxtmarknader, säger Lorenzo Grabau, styrelseordförande i GFG och VD för Kinnevik.

Två strategiska förvärv

Utöver det har Kinnevik åtagit sig att garantera ytterligare 24 miljoner euro, samt beslutat att tillskjuta hela sina innehav i de två nyligen förvärvade brasilianska e-handelsbolagen Kanui och Tricae till GFG genom ett aktiebyte.

Kanui och Tricae, som är verksamma inom sport- och fritidsutrustning samt barn- och babyartiklar, och kommer att integreras i GFG:s latinamerikanska verksamhet Dafiti.

– Kapitaltillskottet placerar oss i en mycket stark position och möjliggör för oss att ta tillvara på de stora möjligheterna för e-handel inom mode på tillväxtmarknader. Dessutom möjliggör de strategiska förvärven av Kanui och Tricae för oss att integrera två framstående verksamheter under vårt latinamerikanska varumärke Dafiti, till attraktiva villkor, säger Romain Voog, VD för GFG.

Kapitalanskaffningen och de strategiska förvärven värderar GFG i linje med den senaste transaktionen och innebär en värdering om 3,1 miljarder euro. Kinnevik kommer att äga minst 25 procent och Rocket minst 21,9 procent av GFG efter finansieringsrundan och de strategiska förvärven.

 

På bild: Romain Voog

Annons
Annons