Gjorde miljoninvestering i Babyshop – blev ny ordförande

Blir ny minoritetsägare.

Efter att ha köpt konkurrenten Lekmer och dessutom vänt bolaget till vinst, kunde Babyshop avsluta förra året med högt tryck. Företaget hade bland annat en hektisk Black Friday, och tidigare i våras kom beskedet att Babyshops lager ska byggas ut.

LÄS ÄVEN: Babyshop bygger ut - ska slå Apoteas superlager

Annons

Men Babyshop har även lagt sig till med en annan förändring - nämligen en ny styrelseordförande. Hon heter Susanna Campbell och är bland annat känd som investmentbolaget Ratos tidigare vd. I samband med att Campbells nya uppdrag blev känt, stod det också klart att hon hade blivit delägare i bolaget genom en nyemission där Susanna Campbell var den enda deltagaren.

"Viktigt att gå in som delägare"

Nu kan vi avslöja att Susanna Campbell har gått in med drygt 2,7 miljoner kronor i Babyshop, vilket ger henne totalt 187 aktier i företaget. Det visar handlingar som har lämnats in till Bolagsverket. Exakt hur stor andel av företaget det motsvarar låter vi vara osagt, men som jämförelse kan man nämna att grundarna Marcus och Linn Tagesson äger över 9 000 aktier var.

- Babyshop har ju växt sig stora, så det handlar om en väldigt liten ägarandel. Men det var viktigt för mig att gå in som delägare, det skapar incitament för värdeutveckling och fungerar som en drivkraft för personer i ledande roller, sade Susanna Campbell till Di Digital i samband med att hon blev Styrelseordförande för Babyshop.

Babyshop har tidigare tagit in kapital från investmentbolag som Verdane Capital och Seligman Private Equity. För snart två år sedan gick även de tidigare SCA- och Industrivärden-topparna Sverker Martin-Löf, Jan Johansson och Anders Nyrén in som delägare.

LÄS ÄVEN: Babyshop fyller på kassan med 33 miljoner kronor

Annons