Global distribution med Amazons 3PL

En högt uppsat chef hos Amazon avslöjade några av nätjättens planer för framtiden i en intervju under tisdagen. Sebastian Gunningham som är ansvarig för Amazons "seller services" berättade bland annat om deras planer att återuppta Checkout by Amazon och att utlåningen av pengar till säljare kommer att fortsätta.

Det mest intressanta kan dock vara deras vision kring Amazons 3PL (tredjepartslogistik). Här är tydligen planerna stora och vi har precis berättat hur Amazon snart har 100 gigantiska distributionscentraler världen över.

Annons

- Vår vision är att när du skickar något till en av våra distributionscentraler så kan vi hjälpa dig att sälja det var som helst i världen, sade Sebastian.

Ett litet exempel på detta skall redan finns i Storbritannien där du, via Amazons 3PL, kan sälja direkt till Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. Detta genom att endast ha dina varor på en av Amazons brittiska distributionscentraler.

Tanken är alltså att du ska kunna skicka dina produkter till närmaste Amazon-lager och sedan erbjuda dem på alla marknader där Amazon driver e-handel.

När detta blir verklighet på en global skala vet vi inte, men det lär öka värdet i deras nätverk av distributionscentraler. Närmast att få ta del av en gränslös distribution skall dock vara Amazon-säljare i USA.

 

Källa: IR via Klarna

Annons