Annons

Google Analytics nu med uppdateringar i realtid

Google Analytics nu med uppdateringar i realtid

2011-09-30 11:56

Google lanserade igår två nya saker gällande deras tjänst Analytics. De flesta små e-handlare använder förmodligen webbanalysverktyget Google Analytics. Även små och medelstora företag som behöver mäta saker på sin webbplats använder detta verktyg. De riktigt stora företagen har dock, i många fall, inte tagit till sig Analytics då de har större krav på tillgänglighet och support. Detta har Google ny löst med sin tjänst Analytics Premium. Det är en version speciellt anpassad för större företag och med ordentlig support. Denna version kostar givetvis pengar.

Analytics Real-Time

Det mest intressanta för oss e-handlare är dock den andra saken som Google lanserade igår. Det handlar om en ny version av deras "normala" Analytics, som är gratis för alla användare. Denna skall numera få ett realtidsfilter. De som använt Google Analytics en längre tid har förmodligen märkt att det uppdateras långt ifrån i realtid. Det handlar i princip om en uppdatering om dagen där all data klumpats ihop.

Nu är det dock slut på detta slöa system. Google skall sakta men säkert rulla ut realtidsuppdateringar för webanalysverktyget Analytics. De kallar det hela Google Analytics Real-Time. En av fördelarna som specifikt nämns gällande detta realtidsfilter är möjligheten att direkt kunna följa effekten av en kampanj i sociala medier. Du ska omedelbart kunna se vad som händer efter att du skickat ut ett tweet eller ett blogginlägg. Det kommer även gå att se en ögonblicksbild av vad som sker på din sida, t.ex. hur många besökare som är inne just nu.

Mer information om Analytics Real-Time finner du här och om du vill betala för dig kan du läsa mer om Analytics Premium här. Du kan föranmäla dig till realtidsversionen här.

Annons
Annons

Julius Gunnilstam

Chefredaktör

Leder det dagliga arbetet med vårt redaktionella innehåll. Brinner för att hitta det senaste och hetaste inom e-handelsbranschen.

Annons

Emeetintevju: "Gör det själv"-hajp ger ström av kunder till Rosa Huset

I takt med att sömnad blir allt populärare får textilbutiken Rosa Huset fler kunder, som ofta är insatta i sömnad och nästan aldrig returnerar det de beställt.

2
Annons
Annons
Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

Emeet levererade kunskap och fest i ett välpackat paket

I tisdags var det e-handelskonferens i Stockholm och över 300 e-handlare samlades på PostNords huvudkontor "Arken" för livliga diskussioner.

Nobelpristagare gav Adlibris tusentals order första dagen

Nätbokhandeln Adlibris fick se en rejäl anstormning av kunder när det tillkännagavs att årets Nobelpris gick till Svetlana Aleksijevitj.

Här kan du se bilderna ifrån Emeet 7

Missade ni Emeet? Våra fotografer Johanna och Zophia har gjort sitt allra bästa för att fånga allt på bild. Låt oss ta er med på en bildresa till Emeet som även ger en inblick i kvällens festligheter.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Med försäljning på 1 miljard ska Boozt nu gå med vinst

2015 kan bli ett bra år för Boozt. Förutom att bolaget räknar med att sälja för över 1 miljard kronor, ska man nu även gå med vinst.

Gymgrossisten stärker sin ledning efter Europa-reträtten

Inför sin satsning på den nordiska marknaden har Gymgrossisten nu slutfört en omorganisation som innebär att verksamheten indelats i tre affärsområden och att personalstyrkan minskats.

Annons
Annons
<nobr>E-handelsgeniet</nobr> bryr sig inte om köpknappens färg

Podcast: E-handelsgeniet bryr sig inte om köpknappens färg

Denna vecka gästas Ehandelspodden av ingen mindre än Christoffer Tyrefors. Sveriges kanske minst kända e-handelsgeni, åtminstone fram till nu.

Mobilen populär om kunder får betala med lokal betalmetod

Enligt en ny rapport står de mobila enheterna nu för 30 procent av alla globala transaktioner på nätet, och de smarta mobilerna tar över mer och mer.

Nu har Amazon rullat ut sin Etsy-utmanare

Under gårdagen lanserade e-handelsjätten sin marknadsplats för handgjorda produkter, Handmade at Amazon.

Tester på djur inte längre ett krav för e-handlare

Det har hittills varit obligatoriskt att testa skönhetsprodukter som ska säljas i Kina på djur, men nu införs en lagändring som underlättar för utländska e-handlare som vill nå ut till landets konsumenter.

Annons
Annons
Annons

Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Innehar f-skattesedel och momsregistrering.
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem