Google öppnar svensk E-handel med fysiska varor

I går meddelade Google att de öppnar upp sina digitala butiker för filmer och musik i Sverige och där i sin Spotify-variant All Access. Nu tar de ännu ett steg in i Sveriges e-handel genom att också börja sälja fysiska varor.

Google meddelar nämligen idag att man nu även kommer kunna köpta deras video-mackapär, Chromecast, i den nyöppnade butiken Google Play Enheter.

När vi besöker nätbutiken Play Enheter möts vi även av Googles mobiltelefon Nexus 5 och deras surfplatta Nexus 7, samt några tillbehör till dessa.

Annons
Annons

Även hos Elgiganten

Att Google nu öppnar sin egen shop med fysiska varor, vilken sedan tidigare funnits i USA, är kanske inte en god nyhet för återförsäljare. För konsumenter kan det dock betyda att Google nu kommer låta svenska kunder snabbare ta del av deras olika Nexus och Chrome-enheter.

Dagens lansering skall även vara den officiella lanseringen av Chromecast i Sverige. Och även om Google pushar sin egen butik så flaggar de också för att video-mojängen, i svensk utgåva, går att få tag på hos Elgiganten.

 

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!