Google på väg att lansera konkurrent till Amazon

Nya rykten säger att en snabb frakttjänst från sökjätten Google snart kan vara på väg att lanseras. Tjänsten ska vara billigare än huvudkonkurrenten Amazon Prime, och med sina senaste uppköp hoppas man kunna ge Amazon en kamp om e-handeln.

Vi har tidigare spekulerat i att Google varit sugna på att ge sig in i kampen om snabba leveranser. Nu tar ryktena fart igen, och enligt källor ska sökmotorjätten vara på väg att smyglansera en tjänst som de kallar för Google Shopping Express.

Tjänsten kan ses som en direkt konkurrent till Amazon Prime som blivit väldigt populär, och enligt samma källa kommer Googles tjänst att vara 10 till 15 dollar billigare per år. Något som betyder att den kommer att kosta runt 64 till 69 dollar per år att använda.

Annons

Till en början kommer man att erbjuda leveranser från butiker som Target, Walmart, Walgreens och Safeway. Förutom Amazon Prime kommer Google även att konkurrera med liknande tjänster som ebay Now, Instacart, Walmart och Shutl som nyligen markerat att de ska satsa på Nordamerika.

Dra nytta av sina nyförvärv

Om och när Google lanserar tjänsten fullt ut skulle man även kunna dra nytta av sina senaste nyförvärv, BufferBox och Channel Intelligence.

Med BufferBox skåp kan man underlätta för snabba leveranser, något som Amazon tidigare testat i Seattle, New York och Storbritannien. Man skulle även kunna använda sig av Chanel Intelligence dataplattform för att samordna försäljning och leveranser.

Projektet ska ledas av Tom Fallows, produktchef för Googles e-handel och är ett försök att sätta större fokus på e-handeln. Med Google Wallet och Google Shopping kan en snabb frakttjänst vara ett sätt för Google att knyta samman allt och dra fördel av sin position på marknaden.

Källa: TechCrunch

Annons