Google står bakom 25 procent av all Internettrafik

Enligt en ny undersökning står Google för 25 procent av all internettrafik i USA. En genomsnittlig dag ska sökjätten ligga bakom en fjärdedel av all konsumenttrafik hos amerikanska internetleverantörer.

Google sägs vara större än Facebook, Netflix och Instagram ihopslaget när det kommer till nättrafiken de genererar. Detta enligt företaget Deepfield som analyserat trafiken i ett försök att få fram hur stora Google egentligen är.

- Det riktigt intressanta, över det senaste året, är hur genomträngande Google har blivit, inte endast i form av deras datacenter, utan genom hela Nordamerikas Internet-infrastruktur, säger Craig Labovitz grundare av Deepfield.

Annons

Den största delen av trafiken skall YouTube stå bakom och för att hantera den växande trafiken har sökjätten utökat sitt nätverk.

Finns hos 80 procent

Google har inte bara massiva datacenter spridda över hela vår planet, utan de placerar även ut servrar hos stora internetleverantörer runt om i världen. Detta för att lätta upp trycket på datacentralerna.

Google sägs idag ha egna servrar hos 80 procent av alla internetleverantörer i USA. Och det är inte bara Google som placerar ut servrar hos stora nätleverantörer. Netflix sägs även de sätta ut sina egna servrar närmare kunderna för att smidigare kunna leverera populärt innehåll.

Craig Labovitz tror att detta utplacerande av servrar vid "kanten" av nätverket kommer bli allt vanligare och följas av jättar som Apple och Facebook.

 

Källa: Wired

Annons

Annons