Google tar sig an Spotify med ny streamingtjänst

Efter månader av rykten är den nu lanserad, Googles nya streamingtjänst. De andra aktörerna på marknaden för strömmande musik har fått en tuff konkurrent när en av nätets jättar kliver in på spelplanen.

Svenska Spotify har fått ännu en konkurrent. Den här gången är det sökjätten Google som efter en hel del rykten nu lanserat sin nya streamingtjänst med det korta och snärtiga namnet, Google Play Music All Access.

Det som gjort att man äntligen lyckats släppa tjänsten beror på att man nyligen kommit överens med de tre stora skivbolagen, Sony, Universal och Warner, något som Apple i dagsläget verkar ha lite problem med.

Annons
Annons

Tjänsten är byggd ovanpå Googles redan existerande musikbutik Google Play som lanserades för ett drygt år sedan och låter användare ladda upp sin egen musik på Googles servrar.

Endast i USA

Googles nya musiktjänst, Google Play Music All Access, ska fungera på ungefär samma sätt som Spotify och Rdio och låter användarna strömma musik till sin dator eller Android-enheter. Enligt Google själva innehåller tjänsten miljontals låter men ger ingen specifik siffra.

För tillfället är tjänsten bara tillgänglig för kunder i USA och kommer att kosta 9,99 dollar per månad. Man kör dock med en 30 dagars gratis testperiod och om man löser ett abonnemang innan den 30 juni kryper månadskostnaden ner till 7,99 dollar per månad.

Lansering i fler länder är planerad, vilka länder det rör sig om eller när expansionen kommer ske har man dock inte uttalat sig om.

Källa: The Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!