Google utmanar Amazon med hemtjänster i söken

Sökjätten kommer inte sitta still och låta Amazon ta e-handeln med hemtjänster.

Amazon jobbar som vi vet på att inte bara sälja fysiska varor, eller digitala, utan vill även ha en del av hemtjänsterna. Köksinstallation, avloppsrensning, städhjälp och mycket annat ska du kunna köpa via Amazon Home Services.

Google som redan känner sig hotade av e-handelsjätten, då folk gärna söker efter varor via Amazon först, sitter inte stilla när det kommer till hemtjänster.

Annons

Lokala sökresultat

Nu har sökjätten börjat visa rörmokare, låssmeder, städare med flera direkt i sökresultaten. Som med mycket annat är det Kalifornien som är först ut att få ta del av denna nya lokalt anpassade tjänst.


Hur en sökning efter låssmeder kan se ut

Google har ingen marknadsplats som Amazon för dessa hemtjänster men enligt Wall Street Journal är de personer som annonserar i detta nya format "handplockade" av Google. Det har kontrollerats så att de är seriösa aktörer och Google sägs även slumpmässigt testa tjänster så att de håller utlovad kvalité.

Även om det idag endast är ett litet test i San Francisco sägs nätjätten ha stora planer på att vinna marknaden för tjänster.

Annons