Googles BufferBox utökar sin tjänst till San Francisco

Efter att Google köpt upp det kanadensiska företaget BufferBox i slutet av 2012, är det nu dags att placera ut några skåp även på hemmaplan. Sökjätten utökar nu tjänsten till San Francisco och håller för tillfället på att placera ut skåpen i lokala caféer, snabbköp och butiker.

I slutet av förra året köpte Google upp Amazons postboxkonkurrent BufferBox. Med bas i Toronto, Kanada, lyckades företaget som lanserades sommaren 2012, snabbt knyta avtal med ett flertal nätbutiker och leverantörer, som till exempel UPS, FedEx, USPS, men även Amazon och Walmart.

BufferBox fungerar ungefär på samma sätt som Amazon Locker. Tanken är helt enkelt att kunden ska kunna få sina paket levererade till en närliggande ”postbox” som placeras ut hos lokala butiker. På så vis slipper kunden sitta hemma och vänta på paketen, eller för den delen, missa dem.

Annons

Nu tycker Google att det är dags att placera ut några skåp närmare sin egen hemmaplan och expanderar tjänsten till San Francisco.

Knuten till Google Shopping Express

Dogpatch Cafe, Coffee Bar, Noe Hill Market och 7-Eleven är några av de butiker i San Francisco-området som kommer att inhysa ett eller fler BufferBoxar. Tjänsten är också knuten till Google Shopping Express som nyligen rullades ut i större skala och erbjuder leverans samma dag.

Detta är de första skåpen utanför Toronto sedan Google köpte upp företaget för 17 miljoner dollar förra året. Då sa Google att motivet bakom förvärvet var att ”ta bort så mycket friktion som möjligt från shoppingupplevelsen, samtidigt som det hjälper konsumenter spara tid och pengar”.

Fler städer och områden ska vara på gång men Google säger sig vilja skynda långsamt. Något som mycket väl kan betyda att det finns en del saker som måste testas och redas ut innan det är dags för en expansion i större skala.

Källa: Press, TechCrunch

Annons