Googles streamingtjänst nu även tillgänglig i Sverige

Hemmakvällen, morgonpendlingen och träningspasset blev just lite bättre. Ja så beskriver i alla fall Googe lanseringen av sina tjänster Google Play Music och Google Play Movies i Sverige. Samtidigt får även Norge, Grekland och Slovakien ta del av streamingtjänsterna.

Våren 2013 släppte Google sin nya streamingtjänst på den amerikanska marknaden. Nu har sökjätten även lanserat sin musiktjänst Play Music, som erbjuder tre tjänster i en och samma lösning, i Sverige, Norge, Grekland och Slovakien. Något som innebär att användare i de fyra länderna nu kan köpa låtar och album i butiken Google Play Music.

Användare kan även lagra upp till 20 000 låtar från sin egen musiksamling och lyssna på dem on- och offline i Play Music-appen eller via nätet. Samtidigt får de även tillgång till All Access, en prenumerationstjänst där man mot en månadsavgift ges obegränsad tillgång till ett stort musikutbud på alla sina enheter, likt Spotify.

Annons

Som ett introduktionserbjudande är det möjligt att testa All Access gratis i en månad och därefter betala 79 kronor i månaden. Ordinarie pris för den som tecknar abonnemang efter den 30 april är 99 kronor i månaden, med en 30-dagars gratis introduktionsperiod.

Tillgängligt på alla enheter

Samtidigt lanseras även Googles filmtjänst och med Google Play Movies går det att köpa och hyra filmer till valfri enhet, dator såväl som Android och iOS telefon eller surfplatta. En film som köps online blir direkt tillgänglig på alla enheter, och kan även markeras för att ses offline.

Utbudet består i dagsläget av tusentals titlar, inklusive de senaste Hollywoodfilmerna i HD, från 29 kronor och uppåt. För de flesta hyrfilmer erbjuds 30 dagars hyrtid och 48 timmar för att avsluta påbörjat tittande. 

– I och med dagens lansering stärker vi Google Play i Sverige som platsen för den ultimata digitala underhållningen där du kan hitta, njuta av och dela dina favoritappar, spel, böcker, och nu även musik och filmer, skriver Google i ett pressmeddelande.



Källor: Press, Android Police

Annons