SPONSRAD ARTIKEL FRÅN Contentor
Gör som Partykungen - spara tid på översättning genom automatisering Joel Svensson, Partykungen.se.

Gör som Partykungen - spara tid på översättning genom automatisering

2018-08-10 23:59

Marknaderna vi alla verkar på idag ställer minst sagt höga krav på det vi levererar, hur vi levererar det och när vi levererar det. I takt med detta ökar också kraven på vårt innehåll. Konsumenter är smarta, och på det - utspridda över hela världen. Så, vad händer när du behöver producera kvalitativt innehåll på flera olika språk? Gör som Partykungen – spara tid på översättning genom automatisering

Att producera kvalitativt innehåll på olika språk är knepigt, men inte omöjligt. Med hjälp av lokal expertis och bra översättningar kan du komma långt. Problematiken blir större när det kommer att handla om stora mängder texter, frekventa uppdateringar eller utbyten. Idag väljer många företag att automatisera sina processer för att kunna lägga sitt fokus på andra saker. För att ta reda på hur, har vi intervjuat Joel Svensson, VD Partykungen.se och Rabie Salem, VD Contentor AB.

Högt tryck kräver mycket manuellt arbete

Att driva en webshop i olika länder kräver mycket arbete med text, det säger sig självt. Det kan därför vara fördelaktigt att använda sig av en byrå eller dylikt för att få hjälp med produktionen eller översättningarna. Men, försvinner hela arbetsbördan för att du får hjälp? Joel Svensson berättar:

– Partykungen är nordens största återförsäljare av partyprylar och maskeradkläder online och vi har samarbetat med Contentor sedan 2016. Delvis för löpande översättning av produkttexter (till norska, danska och finska) men också för skapandet av nytt innehåll till produkter på svenska. Vi har tidigare skickat filer fram och tillbaka manuellt, vilket inte är idealt eftersom vi måste få ut översättningar snabbt och effektivt.

Många företag arbetar ständigt med tekniken för att underlätta för sina kunder. Rabie Salem berättar:

– Vi vill skapa bättre förutsättningar för våra kunder genom innovation och siktar alltid på att minska friktion så mycket som möjligt. Att manuellt hantera enorma mängder texter är upplagt för problem - och framförallt merarbete. Därför lägger vi vårt krut på att utveckla tekniken så att våra kunder kan spara tid och pengar.

Lösningen: Integrering via API

Partykungen.se och Contentor har nu tagit ett kliv längre och Partykungen.se har integrerats via Contentors API. Joel Svensson, om samarbetet idag:

– Det vi gör är helt automatiserat idag och går via Contentors API. Integrationen har gått över förväntan och är en av de största anledningen till att vi valt Contentor som partner då tekniken är väldigt viktig för oss och då vi måste få ut allt snabbt och effektivt. Med API:t slipper vi hantera manuella filer fram och tillbaka. Det ökar både effektiviteten och minimerar eventuella fel som kan bli. Nu kan vi istället lägga tid på det som är viktigt - försäljningen.

Contentor arbetar för att integrera så många kunder som möjligt via sitt API, likt många andra företag idag. Men det viktiga är att inte snöa in sig för mycket på tekniken, menar Rabie Salem:

– Vi vill gärna automatisera fler processen, men bara om det behövs. Det är viktigt att se tekniken som ett verktyg för att underlätta för oss. Det blir bakvänt om du sätter tekniken i centrum, bara för att man ska. Vi använder tekniken som metod för att lösa de problem vi har.

Vill du veta mer kring automatisering och texthantering? Följ Contentors nyhetsbrev här. 

 

Om Contentor

Contentor har sedan 2007 arbetat med och blivit experter inom text. Contentors huvudkontor ligger i Helsingborg men de har cirka 400 skribenter i sin stab, runt hela världen. Med en specialisering på e-handel arbetar de med allt från strategi till produktion av content och översättningar.

Kontakt:
Rabie Salem
VD Contentor
rabie@contentor.se 

 

Jobb på Ehandel.se

Ehandelse AB söker:

Erfaren nyhetsreporter med starkt e-handelsintresse

OK-Förlaget söker:

Marknadsförare med digital kompetens

Bythjul Norden AB (www.bythjul.com) söker:

Category Manager

iDeal of Sweden söker:

CRM Manager


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta