Grönt ljus för Kinneviks och Rockets globala modebolag

Kinnevik har fått samtliga de förhandsbesked och godkännanden från relevanta myndigheter som krävs för att skapa modekoncernen Global Fashion Group, GFG. Det nya bolaget bildas genom sammanslagningen av de fem e-handelsföretagen Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi och Zalora.

I början av september bildade det svenska investmentbolaget Kinnevik tillsammans med Rocket Internet och övriga medinvesterare ett globalt e-handelsbolag inom mode. Det nya bolaget Global Fashion Group, GFG, bildas genom sammanslagningen av de fem e-handelsföretagen Dafiti, Jabong, Lamoda, Namshi och Zalora.

I dag meddelar Kinnevik att samtliga de förhandsbesked och godkännanden från relevanta skatte- respektive konkurrensmyndigheter som behövs för att skapa Global Fashion Group (GFG) har erhållits. Något som innebär att den nya koncernen nu fått grönt ljus.

Annons

– GFG kommer verka på fem kontinenter med fokus på tillväxtmarknader, omfattande 23 länder med en modemarknad på 330 miljarder euro och en befolkning på över 2,5 miljarder som snabbt rör sig online och använder sig av e-handel, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Ett brett sortiment

Det innebär också att den första etappen av aktiebyten in i det nya moderbolaget nu genomförts. Slutförande av återstående aktiebyten förväntas ske under första kvartalet 2015.

– GFG kommer att marknadsföra ett brett sortiment av ledande internationella varumärken inom kläder och accessoarer, ett skräddarsytt urval av lockande egna varumärken och lokala sortiment som utvecklats för specifika etniska marknader, särskilt i Indien, Indonesien och Mellanöstern, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Källa: Press

Annons