Grossist vill nå slutkunden direkt med ny E-handel

E-handeln gör det möjligt för grossister att nå sina kunder direkt, samt visa upp hela sortimentet på ett och samma ställe. Något som Oriva nu hoppas göra. Lampgrossisten tog nyligen steget från att bara leverera produkter till återförsäljare, till att även sälja direkt till konsumenterna via egen e-handel.

Oriva har sålt belysningsprodukter sedan 1967 och i sortimentet finns det mesta från bordslampor och fönsterlampor till större och starkare utomhusbelysning. Förutom Sverige har man idag även återförsäljare i ett flertal Europeiska länder som till exempel Norge, Finland, Österrike och Frankrike.

Nu tar lampgrossisten steget från att bara leverera produkter till återförsäljare, till att även sälja direkt till konsumenterna via en egen e-handel, Oriva.se, som lanserades i slutet av februari.

Annons

Blir allt vanligare

Att grossister satsar på en egen nätbutik blir allt vanligare, och förutom möjligheten att nå kunderna direkt, så ger man dem även chansen att handla hela sortimentet på ett och samma ställe. Något som ofta inte är fallet hos en återförsäljare.

– Oriva är ett av de mer populära belysningsmärkena i Sverige och det återstår att se om privatpersoner och företag kommer att övergå till att köpa produkterna direkt från företaget inom en snar framtid, eller om det invanda mönstret att handla via återförsäljare kvarstår ännu ett tag, skriver man i ett pressmeddelande.

Befintliga nätaktörer ska nog inte känna sig alltför hotade i dagsläget då den nya nätbutiken fortfarande har tydliga grossistvibbar, med en katalogkänsla före att inspirera kunden.

Källa: Press

Annons