Groupons VD får sparken efter dåligt bokslut

Gårdagens katastrofbokslut med dykande aktiekurs som följd blev för mycket. Groupons aktieägare och styrelse har sagt sitt och företagets vd Andrew Mason fick i går sparken. Efter beskedet steg aktien med fyra procent.

Under torsdagen presenterade Groupon sitt bokslut för 2012 och det var inga glada nyheter. Kupongföretaget visade bland annat upp en förlust på 81 miljoner dollar under fjärde kvartalet, något som ledde till att aktiekursen sjönk med 29 procent under gårdagen.

Groupon tvingades också skruva ned prognosen för årets första kvartal. Enligt uppgifter var trycket på företagets vd och grundare Andrew Mason hårt från investerarna och styrelsen.

Annons

Senare under gårdagen kom också det många väntat på och i ett e-postmeddelande ger Andrew Mason sin egen syn på saken.

– Efter fyra och ett halvt intensiva och underbara år som vd för Groupon, har jag bestämt mig för att lägga mer tid med min familj. Jag bara skojar, jag fick sparken idag, skriver Mason.

Ryktas om en konflikt

Masons avgång ska enligt rykten inte bara bero på det dåliga resultatet. En konflikt med bland annat styrelseordföranden Eric Lefkofsky om hur Groupon ska utvecklas ska också ligga till grund.

Fram tills en ny vd är utsedd kommer samme Eric Lefkofsky, och vice ordföranden Ted Leonsis att styra bolaget. Och de båda säger att även om Mason arbete bidragit till Groupons framgång, så var det dags att gå vidare.

– På uppdrag av hela Groupons styrelse vill jag tacka Andrew för hans ledarskap, hans kreativitet och hans djupa lojalitet. Som grundare, hjälpte Andrew till att uppfinna kategorin dagliga erbjudanden, vilket gjort Groupon till en av de snabbast växande företagen i historien, säger Lefkofsky.

 
Källor: Business Insider, Internet Retailer

Annons