Gulans utmanar Blocket kring Köp & Sälj på nätet

203 Web Group, som sedan tidigare driver allaannonser.se köpte i förra veckan Eniros bilweb.se. Nu de fortsätter de att expandera genom att förvärva Eniros köp- och säljsajt.

Målet är att utveckla sajten ytterligare under namnet Gulans.se och man satsar på att bli ett ledande forum för köp- och säljaktiviteter på internet.

- Vi är otroligt nöjda med vårt förvärv och ser positivt på vår fortsatta framfart på den svenska e-handelsmarknaden. Gulans.se kommer att kunna erbjuda sina användare en tryggare och mer användarvänlig handelsplats, vilket är väldigt viktigt för dagens internetkonsumenter, säger 203 Web Groups VD Andereas Friis.

Annons

203 Web Groups målsättning med Gulans.se är att skapa en köp- och säljmarknad som är enklare, snyggare och mer användarvänlig än de som redan finns att hitta på nätet.

Den ska vara gratis för alla användare och en av de största ambitionerna är att skapa en säkrare och tryggare handelsmiljö på nätet, för såväl säljare som köpare. Man kommer bland annat interagera köptillfällena med sociala medier såsom Facebook, vilket kommer att innebära stora fördelar för användarna.

Ambitionen med de två nyförvärven är också att ge Schibsted och Blocket.se en match inom köp- och sälj. Något de redan har lyckats ganska bra med inom mat där de idag är en av de största elefanterna med Matklubben.se med 800 000 medlemmar.

Tanken är att Gulans.se ska utgöra en betydande del av ett nära samarbete med webkoncernens andra relaterade sajter, såsom Allaannonser.se och Bilweb.se. Allt för att användarna ska kunna få ut det mesta av sajternas innehåll och trafik

- Vi tar i och med detta ännu ett steg i rätt riktning mot att bli framtidens ledande digitala mediahus, säger Andereas Friis.

I och med köpet tar 203 Web Group över och förvaltar alla de annonser och kundkontakter som tidigare hört till Eniro Köp & Sälj, vilket ger Gulans.se en gedigen grund att stå på från start.

 

Källa: 203webgroup,
dagenshandel

Annons

Annons