Gymgrossisten internrekryterar efter stortapp i ledningen

Tre av Gymgrossistens högsta chefer kommer att lämna sina uppdrag.

Under ett av Gymgrossistens senaste möten stod det klart att tre chefer har sagt upp sig. De tre är enligt källor till Ehandel.se Robert Walker (Head of Gymgrossisten), Nils Rådström (Head of Retail & Growth) och Kristoffer Hilarius (Online Marketing Manager). Därmed har företaget tappat fem av de sju personer som det senaste året har ingått i Gymgrossistens ledningsgrupp. I slutet av sommaren meddelade VD:n Therese Hillman att hon kommer att lämna företaget.

Frustration ska ha "byggts upp över tid"

Enligt vår uppgiftslämnare beror manfallet på "bristande organisation som omöjliggjort för dem att på ett tillfredsställande sätt utföra sina arbetsuppgifter", vilket ska ha lett till att "frustration byggts upp över tid".

Annons

Erik Löfgren, kommunikationschef på Qliro Group, bekräftar att det är tre personer som ska lämna bolaget, men vill inte kommentera saken närmare.

- Det är svårt för oss att kommentera anonyma uttalanden som detta. De tre personer som lämnar Gymgrossisten har fått nya erbjudanden från olika bolag och väljer att gå vidare i karriären. Vi är tacksamma för deras insatser och önskar dem ett stort lycka till framöver och är samtidigt glada över att vi kunnat utse mycket kvalificerade interna efterträdare som tar vid när de lämnar bolaget, skriver han i ett mail till Ehandel.se.

Vad innebär det för Gymgrossisten, som varit ett av Qliro Groups mest framgångsrika företag, att det nu verkar ha blivit så turbulent i ledningen?

- Det är självklart tråkigt att tre duktiga medarbetare väljer att säga upp sig, men det är även naturligt att anställda ibland väljer att gå vidare i karriären. Samtidigt är det glädjande att kunna internrekrytera deras efterträdare som, tillsammans med den mycket kapabla organisationen som redan finns på plats inom bolaget, kan fortsätta att utveckla Gymgrossistens verksamhet.

Erik Löfgren vill inte avslöja vilka som utsetts till att fylla de vakanta tjänsterna.

- Det är internrekryteringar som är mycket väl lämpade att, tillsammans med den mycket kapabla organisationen som redan finns på plats inom bolaget, fortsätta att utveckla Gymgrossistens verksamhet, säger han.

Annons