Gymgrossisten stärker sin ledning efter Europa-reträtten

Inför sin satsning på den nordiska marknaden har Gymgrossisten nu slutfört en omorganisation som innebär att verksamheten indelats i tre affärsområden och att personalstyrkan minskats.

I augusti meddelade Gymgrossisten att omsättningen bromsat in och att man lägger ner sin Europasatsning för att istället fokusera på den nordiska marknaden. Något som innebar att man var tvungna att skära ner på personalstyrkan, ett beslut som totalt omfattade 17 tjänster.

– Det är aldrig ett lätt beslut att dra ner personalstyrkan i samband med en omorganisation eftersom det berör nära kollegor. Men förändringen är nödvändig för att säkra en plattform för fortsatt hög försäljning och intjäning inom Gymgrossisten, säger Paul Fischbein, vd och koncernchef för Qliro Group.

Annons

Tre nya chefer på plats

Som en del i omorganisationen har man även delat in verksamheten i tre affärsområden som alla får nya chefer. Robert Walker, som bland annat haft ledande positioner inom GNC Holdings och Twinlab samt lanserat och varit vd för den finska sportnutrition-siten, Mass.fi, blir ansvarig för Gymgrossisten.com.

Mikko Ollinen, närmast från Ancestry.com där han var vd för den svenska verksamheten, blir ansvarig för Bodystore.com, medan Nils Rådström, som under de senaste 5 åren arbetat med strategi och affärsutveckling på Tele2, blir ansvarig för Retail. Samtidigt tillträder Carl Arnesson, tidigare CFO på Metro, som ny CFO.

– De förändringar vi nu genomfört skapar de rätta förutsättningarna för Gymgrossisten att genomföra sin nordiska strategi. Med en ny stark ledningsgrupp på plats kommer vi fortsätta att utveckla bolagets position inom viktiga segment på den nordiska marknaden, säger Paul Fischbein.

Gymgrossistens VD Therese Hillman fortsätter på samma position som tidigare. De nyanställda cheferna kommer att rapportera till henne i fortsättningen.

Annons