Hästar finns inte stöttar vetenskapen med E-handel

En Facebook-grupp som formligen exploderat i media på sistone är Hästar finns inte. Den har också lockat till sig över 200 000 följare (likes) på en ganska kort tid. Nu väljer de att hoppa på e-handelståget med en egen webbutik. Vi har pratat med grundaren om det utbredda missförståndet kring hästar och den nya nätbutiken.

Webbutiken i fråga säljer profilprodukter för att stödja initiativet Hästar finns inte. En rörelse som försöker göra världen medveten om att Hästar inte finns. Hästen är istället en frukt som inte finns, vilket är vetenskapligt bevisat.

Detta har gjort många så kallade "hästägare" upprörda. Facebook-gruppen har även fått politiska motståndare som med övertygelse påstår att hästar existerar. En av dessa är landsbygdsminister Eskil Erlandsson som gjort uttalanden om att hästar faktiskt finns. Men Hästar finns inte låter sig inte stoppas av de många arga inläggen på Facebook utan fortsätter sin kamp om att upplysa världen kring hästens verkliga natur.

Annons

För att ta reda på mer om denna organisation och varför de valt att ge sig på e-handel ställde vi några frågor till grundaren, som vill vara anonym.



En av tröjorna du kan köpa i nätbutiken

Varför startade ni denna politiska organisation?

Vi startade denna organisation för att uppmärksamma att du ska inte tro på allt du hör. När till och med regeringen ljuger om hästar, vem ska man då lita på?

Ni lanserade nyligen en e-handel, vad är tanken bakom denna?

Den ska stötta vetenskapen.

Annons

Vi ser att ni valt den superenkla plattformen Tictail, var det ett aktivt val?

Ja, vi och vår samarbetspartner T-shirt Bar valde att utföra vår webshop på det bästa och smidigaste sättet och då blev det Tictail vi valde.

Hur går försäljningen i den nya nätbutiken?

Försäljningen går väldigt bra tycker vi. Det är väldigt kul att så många stöttar vetenskapen om att häst är en frukt som inte finns, vi uppskattar det enormt.


Du kan även pryda din hjässa med sanningen

Vissa följare tycker att ni sålt ut genom att börja sälja produkter kopplade till Hästar finns inte, vad säger du om detta?

Om de tycker att stötta vetenskapen är att sälja ut så visst.

Vad är nästa steg för Hästar finns inte, har ni planer på att upplysa resten av världen?

Vi har mycket planer och framtiden får visa hur det går med dom.

Varför tror du att så många är övertygade om att hästar faktiskt finns?

Många litar ju blint på regeringen och när regeringen går ut och säger att hästar finns så tror många på dom. Vi vill vara folkets röst för sanning i samhället.


Vi tackar så mycket för svaren. Sidans företrädare är numera under dödshot vilket förmodligen bidrar till anonymiteten. Hästar är tydligen ett känsligt ämne i dagens Sverige. Till tidningen Metro säger de följande om hoten:

- Vi vet inte varför vi väcker så mycket ilska men tror att det kan komma från andra individer som beter sig olämpligt och stötande. Vi tar ofta bort sådana inlägg.

De överväger också att starta ett eget parti efter att regeringen ställt sig bakom de som tror på Hästar. Vi önskar Hästar finns inte lycka till med både e-handeln och deras ihärdiga försök att upplysa världen. Vill ni stödja initiativet hittar ni deras nya nätbutik här hos Tictail.

Annons