Annons

HBO Nordic har äntligen lanserats men fansen rasar

HBO Nordic har äntligen lanserats men fansen rasar

2012-12-14 08:17

Efter att först skjutit upp lanseringen har HBO Nordic nu släppt sin streamingtjänst i Sverige. Men det är många som blivit besvikna. De som registrerat sig på sajten har fått se andra gå före i kön, och många rasar över den långa bindningstiden.

HBO Nordic planerade att lansera sin streamingtjänst i Sverige och Norden under oktober månad, men så blev det inte. Istället sköt man upp premiären och passade samtidigt på att reta upp en hel del fans.

När man nu äntligen lanserar tjänsten verkar man ha retat upp ännu fler. Tidigare hade man lovat att de som registrerade sig på deras sajt först skulle få tillgång till tjänsten. Men enligt ett pressmeddelande som HBO släppt på sin Facebook-sida kan man läsa att de som köpt en Samsung-tv eller har ett abonnemang med Telia är först ut.
– Vi kommer i början att bjuda in Samsung-kunder som redan har erhållit en värdekod vid sitt köp. Därefter släpps de fans som har registrerat sig för vårt nyhetsbrev in successivt. De kommer att få en inbjudan med en värdekod som gör prenumerationens första månad kostnadsfri, står det i pressmeddelandet.

Inte det utbud som utlovats

Det här verkar ha skapat en del upprörda fans, eller nu kanske snarare före detta sådana, och på HBO:s Facebook-sida haglar det med missnöjda kommentarer.
– Var ju lovad via hemsidan att få regga mig bland de första eftersom jag var bland de första att sätta upp mig på "fans"-listan. Nu släpps Samsungfolket in genom VIP ingången och själv står man där med hatten i handen som en mupp. Där fick jag!, skriver en av många som svarat på pressmeddelandet.
Och det är också en hel del som retar sig på HBO Nordics regler vad gäller bindningstid. Till skillnad från sina konkurrenter är det 12 månaders bindningstid som gäller, och det ska även vara tre månaders uppsägningstid.
– 12 månaders abonnemang, har ni dåligt självförtroende? Är tjänsten bra och attraktiv så kommer folk låta sina abbonemang löpa som med Netflix. Att tvinga folk att binda sig med ett operatörsabbonemang likt Telia, Comhem, Boxer mm. känns väldigt omodernt. Jag vill nog påstå att många som konsumerar denna typ av tjänster gör det på grund av valfrihet. Valfrihet att konsumera när man vill och det man vill. Det finns en anledning att Spotify och Netflix blir omåttligt populära, skriver en annan.
Det sägs även vara få enheter som stöds och inte heller utbudet ska vara som utlovat. Enligt vad vi har hört ska de också vara mycket dåliga med att svara sina fans. HBO Nordic fick nog inte den flygande start de hoppats på.

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

evomedia
2012-12-14 09:21

Shit det var många sura miner på den facebook sidan:P förstår dom dock, man ska hålla det man lovar:) sen är 12 mån bindningstid idiotiskt...

Björn
2012-12-15 16:08

Bara låta bli att använda det då.

Bohica
2012-12-17 05:50

HBO har dom bästa serierna men jag passar.. Netflix har ju gjort rätt i det här fallet då man kan se på flera enheter samtidigt och har stöd för många mediaspelare

Annons
Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Gekås är 10,36 procent billigare än andra butiker

Var tredje produkt är dyrare.

Annons
Annons
PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

PostNord förbättrar sitt resultat med 800 miljoner

Fortsatt negativt dock.

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Gents släpper prenumerationstjänst för parfym

Ger sig in i konkurrensen.

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Apotea slog miljarden redan under första halvåret

Försäljningen ökade med 36 procent.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder:

Bygghemma omsatte 1,7 miljarder: "Snabb tillväxt"

"Finland var särskilt tillfredsställande".

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

TPL-aktör omsatte 75 miljoner på ett halvår

Ny anläggning ger resultat.

Swisslog lanserar robot som plockar 1000 artiklar i timmen

Swisslog lanserar robot som plockar 1000 artiklar i timmen

Kombineras gärna med AutoStore.

Annons
Annons
Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Är måndagen fortfarande den bästa e-handelsdagen?

Ändrade shoppingvanor.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Gudrun Sjöden Design AB söker:

Produktägare

Lomax Sweden AB söker:

Online Marketing Assistant - Helsingborg - Lomax Sweden AB

Plantagen Sverige AB söker:

Junior Webbredaktör

MM Sports söker:

Inköpare till MM Sports


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta