H&M siktar på e-handel i 34 länder innan årets slut

Den svenska klädjätten slår marknadens förväntningar under det första kvartalet och flaggar för fortsatta e-handelssatsningar.

H&M redovisar en försäljning på 43,7 miljarder kronor för det brutna räkenskapsårets första kvartal, som sträcker sig över perioden december till februari. Att jämföra med förra årets 40,3 miljarder kronor.

Något som ligger i nivå med marknadens förväntningar och klädjätten kan samtidigt visa upp ett resultat före skatt på 3,3 miljarder kronor, ett resultat som var något bättre än väntat. Särskilt e-handeln ska visa framfötterna, både omsättnings- och resultatmässigt.

Annons

– Vår starka expansion fortsätter, vi tar marknadsandelar och ser att vi kan växa i snabb takt med både butiker och online på befintliga och nya marknader under många år framöver, säger H&M:s VD, Karl-Johan Persson.

Ska ha e-handel på samtliga marknader

H&M har rullat ut sin e-handel i stabil takt under de senaste åren, något som fortsätter även under 2016. Sedan den 31 mars erbjuder H&M e-handel i ytterligare sju länder: Slovenien, Kroatien, Estland, Lettland, Litauen, Luxemburg samt på Irland.

Inom kort kommer H&M:s e-handel även att lanseras i Japan och senare under året i Grekland, Kanada samt Sydkorea. Totalt sett tillkommer 11 nya H&M-onlinemarknader under 2016 vilket innebär att H&M kommer att erbjuda onlineförsäljning på 34 marknader vid årets slut. Samtidigt pågår förberedelser för en fortsatt utrullning till koncernens samtliga marknader.

– Sedan ett antal år tillbaka är vi inne i en intensiv investeringsfas med satsningar på nya varumärken och koncept samt inom IT och online. Investeringar i bland annat en ny onlineplattform har möjliggjort en snabb utrullning av H&M:s mycket lönsamma e-handel till allt fler marknader.

Annons