Hackare utpressar indiska E-handlare på pengar

Indiens snabbt växande e-handelsindustri lockar inte bara kunder och riskkapital. Flera av landets e-handlare drabbas med jämna mellanrum av storskaliga attacker från hackare som försöker stänga ner deras sajter.

Enligt en ny rapport från Akamai har e-handeln i Indien blivit det näst största målet för hackare när det gäller Distributed Denial of Service, ofta förkortat DDoS. Det vill säga en attack mot ett datasystem i syfte att hindra normal användning av systemet.

DDoS är en teknik som används mot ett datorsystem eller nätverk, ofta genom att konsumera all tillgänglig bandbredd. Eftersom ett stort antal datorer deltar i attacken är det svårt att effektivt avvärja den genom att begränsa trafiken från enskilda ip-adresser.

Annons

Under årets första kvartal har man i Indien sett att den här typen av trafik ökat med 2,6 procent. Något som placerar landet på sjunde plats när det gäller attacktrafik.

– Vi har sett en enorm stegring av attacker mot e-handelsföretag i Indien. Syftet med många av dessa attacker är att kräva e-handelsföretagen på pengar som lösen för att stoppa attackerna, säger Sidharth Pisharoti, Country Sales Head på Akamai.

Oklart om lösen betalats

Det är fortfarande inte klart om några e-handelsföretag i Indien har betalat pengar till sina angripare. E-handlaren Flipkart har valt att inte kommentera uppgifterna men modesajten Jabong säger att man märkt av den här typen av attacker, men de ska så här långt inte haft någon inverkan på verksamheten.

– Attackerna har kommit från både utländska och indiska servrar men vårt team har alltid varit på tårna för att mildra sådana trollformler, säger Praveen Sinha, medgrundare och vd för Jabong.com.



Källa: The Economic Times

Annons