Haklappar hos Amazon får kritik för porrifiering

Det är inte alltid lätt att vara världens största nätbutik. Speciellt inte om man öppnar upp sin marknadsplats för andra säljare. Amazon har nu, ännu en gång, fått kritik för produkter som säljs på deras sida.

I mars rapporterade vi om hur Amazon hamnat i hetluften efter att de indirekt sålt T-shirts som uppmanade till våldtäkt. T-tröjor med tryck som "Keep Calm and Knife Her" och "Keep Calm and Rape a Lot" gick enkelt att klicka hem hos e-handelsjätten.

I det fallet handlade det om automatiskt genererade texter som skall ha skapat problem. T-shirtarna ska dock snabbt tagits bort ifrån sidan.

Annons

Nu har Amazon i Storbritannien fått in klagomål kring andra produkter. Denna gång handlar det om babyprylar och speciellt en variant av dregglisar/haklappar. Det har tydligen blivit populärt att införa uttrycket MILF (mammor man vill ligga med) på exempelvis dregglisar.

Den brittiska sidan Mumsnet, som kan liknas vid svenska Familjeliv, har gått i taket kring MILF-haklapparna. Och en av grundarna till Mumsnet säger följande:

- Det handlar inte om prydhet eller längtan efter någon rosig bild av barndomen. Det handlar om miljontals föräldrar och icke-föräldrar som innerst inne vet att det är något fel med ett samhälle som tar på ett litet barn kläder med texten "Jag är med MILF:en", säger Justine Roberts, medgrundare av Mumsnet.

Vill stoppa porrifieringen

Hon berättar hur deras kampanj skall stoppa "porrifieringen" av vårt samhälle.

- Vår kampanj är inriktad på att öka medvetenheten för att stoppa oss alla att omedvetet gå in i en värld där kulturen är så porrifierad att folk tror provocerande slagord på småbarns-kläder är normen, berättar Justin Roberts.

Den brittiska kultursekreteraren Harriet Harman krävde tidigare i år att Amazon skulle donera pengar till ett kvinnohus efter T-shirtskandalen.

Bebisprylarna med "I'm with the MILF" verkar dock inte skapat lika stor debatt. Produkterna går fortfarande att hitta hos Amazon vid en sökning.

Annons

Att låta andra sälja produkter på din egen marknadsplats är dock uppenbarligen en risk och något som gör att man enklare hamnar i den mediala hetluften.

 

Källa: Telegraph

Annons