Han är Svensk Handels nya chefsekonom

Tar över efter Jonas Arnberg som nyligen gick över till HUI Research.

Svensk Handels tidigare chefsekonom Jonas Arnberg, som i en krönika på Ehandel.se har varnat för alltför generösa rea-kampanjer, lämnade tidigare i år rollen som chefsekonom på Svensk Handel.

"Har en gedigen kompetens"

Han är numera VD på HUI Research, och i dag avslöjas vem som blir hans efterträdare på Svensk Handel. Branschorganisationens nya chefsekonom heter Johan Davidsson och har bland annat mångårig erfarenhet från Regeringskansliet. Han har också varit chefsekonom för Sveriges Apoteksförening.

Annons

- Vi är väldigt nöjda med att kunna presentera Johan Davidson som ny chefsekonom. Han har en gedigen kompetens och rätt erfarenhet för att ta sig an den här strategiskt viktiga tjänsten, säger Karin Johansson, VD på Svensk Handel, i ett pressmeddelande.

Johan Davidson har lång erfarenhet som ekonom och är sedan i våras knuten till Svensk Handels näringspolitiska avdelning. Han har tidigare även haft uppdrag för Konjunkturinstitutet och på Ekonomistyrningsverket.

Vill se bidrag från politikerna 

Med tanke på den snabba utveckling som handeln befinner sig i uppstår det enligt Johan Davidsson “ständigt nya förutsättningar som behöver analyseras och bedömas”, för att Svensk Handel ska kunna påverka utvecklingen på ett bra sätt.

- Jag ser fram emot att tillsammans med andra bidra aktivt i det arbetet, säger han, och fortsätter:

- Handeln har en stor betydelse för jobb och tillväxt i samhället och detta behöver tydliggöras ytterligare. Om politikerna ger handelsföretagen rätt förutsättningar kan de bidra till lösningen på många av de samhällsutmaningar som finns.

Johan Davidsson tillträder sin nya tjänst omgående och kommer i samma veva även att ta plats i Svensk Handels ledningsgrupp.

Annons