Han blir PostNords nya chef för e-handel och logistik

PostNords Tim Jørnsen blir nya e-handelschef och får samtidigt en plats i bolagets styrelse.

PostNord har utsett en ny affärsområdeschef för e-handel och logistik. Valet föll på Tim Jørnsen som har varit tillförordnad på tjänsten sedan i somras. Innan dess hade han rollen som driftansvarig för PostNords företagsverksamhet. I samband med att han tillträder sin nya tjänst tar han även plats i PostNords styrelse. Det meddelar företaget i ett kortfattat pressmeddelande.

Tidigare VD för UPS i Norden

Tim Jørnsen har gjort en lång och omfattande karriär inom den nordiska logistikbranschen. Innan han kom till PostNord arbetade han bland annat som koncerndirektör för Bring/Posten Norge, samt som VD för UPS i Norden.

Annons

- Jag har haft rollen som tillförordnad affärsområdeschef under ett antal månader nu och det är en utmaning som jag har tagit med ödmjukhet då det är en komplex roll. Hela logistikmarknaden genomgår en stor förändring där både kunder och mottagare förväntar sig mer information och mer valfrihet. Inte minst är det e-handeln som har drivit på denna utveckling men även för B2B-paket och tyngre gods finns samma förväntansbild, säger han om sin nya roll.

Var ligger er största utmaning när det kommer till e-handeln?

- Framför allt har vi stora möjligheter. Vi satsar mycket tid och kraft på att skapa ett digitalt gränssnitt med mobiltelefonen som en fjärrkontroll för dig som konsument. Genom mobilen ska du ges valmöjligheter för när, hur och var du vill ha ditt paket eller gods. Vi skall ge den bästa användarupplevelsen vid köp, efter köp och efter leverans och allt ska gå att göra i din mobil.  

Tim Jørnsen får officiellt sin nya titel den 1 januari 2017.

Annons