Han tar över ansvaret för Pierce snabbväxande kassa

Tar plats i e-handelsföretagets ledning.

Den snabbväxande e-handeln Pierce har lagt ett par händelserika år till handlingarna. Under 2017 nådde försäljningen på företagets 17 marknader upp i 618 miljoner kronor, och under 2018 års första kvartal ska bolaget ha upplevt en tillväxt på 48 procent.

LÄS ÄVEN: Slog 600 miljoner - köper upp spansk konkurrent 

Annons

Nu väljer Pierce - som för den oinvigde säljer reservdelar till motorcyklar via butikerna 24MX, XLmoto och Sledstore - att möta tillväxten med en rekrytering på det finansiella området. Bolaget har nämligen anställt Tomas Ljunglöf som ny CFO.

"Har bred internationell erfarenhet"

Han kommer närmast från rollen som interim Group CFO på Evidensia, som omsätter 2,5 miljarder kronor på att bedriva djursjukvård i ett antal länder. Ljunglöf har också arbetat på Glocalnet, som han ska ha varit med och byggt upp till Sveriges tredje största telekom-företag innan det förvärvades av Telenor.

Nu hoppas Pierce att han ska hjälpa Pierce att nå nya höjder med hjälp av sina kunskaper om "börsnoterade och riskkapitalägda tillväxtbolag".

- Tomas har bred internationell erfarenhet och tillför bolaget kompetens inom strategisk ekonomistyrning i tillväxtbolag. Jag är mycket glad att Tomas har valt att ansluta till vårt team och har stora förväntningar på vad han kan bidra med för att utveckla Pierce, säger Henrik Zadig, VD Pierce AB.

"Känns väldigt inspirerande"

Tomas Ljunglöf tillträder sin nya tjänst nu i maj, och verkar se fram emot sitt nya uppdrag.

- Antalet lönsamma e-handlare som lyckats så bra som Pierce med sin internationalisering är mycket lätträknade. Bolaget är utan tvekan en av de svenska e-handlare som bäst utnyttjat den potentialen som finns utanför Sveriges gränser. Dessutom har man utvecklat starka samarbeten med branschens viktigaste varumärken och samtidigt byggt en bred portfölj av egna varumärken, säger han, och fortsätter:

- Det är tydligt att Pierce har hittat konceptet för internationell framgång och står mycket väl rustande inför framtiden. Att få vara med på den fortsatta tillväxtresan och lära mig en ny affärsmodell samt bidra till att utveckla bolaget ytterligare känns väldigt inspirerande.

Annons
Annons