Han tror på ett liv efter konkursen – JC ska återuppstå

"Jag har kompetensen som krävs för att lyckas".

Den 16 april kom beskedet att den svenska klädkedjan JC, som funnits sedan 1962, hade avbrutit en pågående rekonstruktion. Kort därefter, en vecka senare, kom meddelandet om att företaget går i konkurs. 

LÄS ÄVEN: Kampen är över - JC i konkurs

Annons
Annons

Men nu har konkursförvaltaren, Mats Emthén, funnit en person som vill förvärva delar av verksamheten. Det rapporterar Market

Den som tar på sig uppdraget är den tidigare delägaren i JC, Iliya Meric, som även skulle vända JC:s negativa utveckling.

– Jag har spenderat fem år med JC. Det senaste året har jag varit delägare och jobbat hårt för att försöka rädda en svårt sjuk patient, men tyvärr misslyckades operationen och slutet blev sorgligt. Men nu är läget annorlunda, säger Iliya Meric och fortsätter:

– Jag har startat många framgångsrika företag och nu kan jag börja om med ett tomt blad utan att tvingas bära en börda av problem som har orsakats av andra.

Iliya Meric börjar med att förvärva varumärket JC och den tillhörande e-handeln, varulagret på cirka 70 000 artiklar samt JC-butiken i Kungens Kurva.

– Vi måste anpassa JC efter vad marknaden och ”millennials” efterfrågar. Jag vet att marknaden är tuff, men JC är ett starkt varumärke och jag har kompetensen och den erfarenhet som krävs för att lyckas, säger Iliya Meric.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!