Handla från din lokala urmakare med Klockmaster

Klockmaster har lanserat sin nya e-handel som låter kunden handla av sin lokala urhandlare. Via den nya e-handelsportalen kan deltagande butiker nu sälja sina varor i ytterligare en kanal utöver den fysiska butiken.

Klockmaster är ett samarbete mellan butiker som ägs och drivs av enskilda entreprenörer, ofta en urmakare. Något som gjort att man tidigare inte haft en central e-handel, men nu har Klockmaster-butikerna utvecklat en e-handelsportal där kunderna kan köpa klockor direkt av butikerna.

– Klockmaster är en frivillig fackhandelskedja med 42 butiker som säljer armbandsur från kända och starka varumärken. I vissa fall skiljer sig sortimentet mellan butikerna. Därför har vi byggt denna webbshop utifrån butikernas behov, och kunderna köper klockor direkt från butikerna, säger Anders Engström, VD för Klockmaster och butikernas ägarbolag Watch Market AB.

Annons

Kunden kan välja butik

I butiken kan kunden i sajtens högerspalt se vilken eller vilka butiker som säljer klockan eller det varumärket som han eller hon är intresserad av. I kassan kan man sen välja vilken butik som ska skicka den, skulle kunden däremot inte göra något val så kommer klockan skickas från den butik som ligger närmast geografiskt.

Om inte någon av butikerna har klockan hemma tar närmsta butik hem den från grossisten och skickar den till kunden. Alla frågor om varor, beställningar och leveranser eller annan klockservice sköter någon av de butiker som säljer det varumärke som kunden är intresserad av.

– Butikspersonalen kan mycket om klockorna och de varumärken de säljer och vi försäkrar oss också om att det alltid är en för varumärket auktoriserad butik som skickar klockan till kunden. Administrationen av shopen sköter vi dock här i Vadstena, säger Anders Engström.

Källa: Press

Annons