Annons

Handlavin.se stänger ner butiken efter polistillslaget

Handlavin.se stänger ner butiken efter polistillslaget

2014-04-16 09:52

Efter polistillslaget mot nätbutiken Handlavin.se riskerar ägaren Peder Molin fängelse i upp till sex år om åtal väcks. Oberoende av utfallet har Peder dock redan nu bestämt sig för att tacka för sig och stänger ner sajten.

För några veckor sedan berättade vi om hur nätbutiken Handlavin.se fått påhälsning av polisen. Vin togs i beslag och åklagaren har även inlett en förundersökning mot ägaren Peder Molin.

Senast den 20 maj kommer han att få reda på om åtal väcks för olaglig försäljning av alkohol, ett brott som på straffskalan kan ge 6 månader och upp till 6 års fängelse. Det trots att han enligt egen uppgift har haft alla tillstånd från myndigheterna.

Hur det än blir med detta så har Peder redan nu bestämt sig för att stänga ner sin nätbutik Handlavin.se som förmedlar ekologiska viner från småskaliga vingårdar i Österrike.
– Det är med stor sorg jag skriver detta. Vi har idag valt att begära ut alkoholskattedeklarationerna i förtid från Skatteverket och betala den sista alkoholskatten. Vi väljer även att betala alkoholskatt för de vinlådor som polisen har tagit i beslag från kunder i Sverige. Vi avslutar därefter vår registrering för punktskatt och handlavin.se är ett minne blott. Jag har mått mycket dåligt sedan polisrazzian den 19 mars och jag har aldrig tidigare varit i polisförhör, rättegångar och jag känner att jag måste ta min hälsa på allvar, skriver Peder Molin i ett pressmeddelande.

Kvalitet framför kvantitet

Som många andra nätvinhandlare har Peder sålt viner från småskaliga vinproducenter och han påpekar att hans intentioner alltid har varit att göra rätt för sig och betala alkoholskatt.
– De stora förlorarna är vinfantaster som inte är ute efter storskalig produktion, utan gillar personliga viner från små ekologiska och biodynamiska vingårdar. Vingårdar som inte har tillräckligt stor kvantitet för att erbjudas en plats på Systembolagets hyllor och som i många fall endast haft en total produktion på 10 000 – 20 000 buteljer på årsbasis, säger Peder Molin.
Han påpekar också att de små vingårdarna är förlorare i detta, och att det här tillslaget mot en av Skatteverket godkänd verksamhet, bara slår mot småskalig produktion och gynnar viner som är av typen mest APK, alkohol per krona.
– Samtidigt som vårt detaljhandelsmonopol i Sverige genom sitt sortiment är något negativt för den svenska folkhälsan så finns det alternativ därute. Det finns många fina nätvinhandlare som säljer viner inklusive svensk alkoholskatt och som inte lägger fokus på undermåliga viner. Det finns även exklusiva vinhandlare i Europa som levererar vin till svenska vinkonsumenter, dock utan alkoholskatt, som kan vara ett alternativ för dig som föredrar kvalitet framför kvantitet, säger Peder Molin.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Jimmy Öström
2014-04-16 10:44

Vet ärligt talat inte vad jag ska skriva.

Önskar att du kunde fått min erfarenhet av polisförhör och rättegångar så du kunde sätta foten i röven på våra äckliga myndigheter (staten/vi medborgare)!

Mitt hjärta gråter idag för dig Peder, det gråter!!!

Nuco
2014-04-16 11:12

Väldigt tråkigt.. :(

Det ska bli intressant att se vad EU har att säga om det här..

Tomas
2014-04-16 12:22

Mycket tråkigt men en riktig prioritering. Att värna den egna hälsan är viktigast och det går alltid att komma igen, starkare och ännu bättre rustad. Man hoppas att de som drog igång det här spektaklet skäms och om inte så att det i alla fall slår tillbaka på dem själva nån gång.

prylsjuk
2014-04-16 17:30

Förjävligt är vad det är, fan för myndigheterna! Har läst, följt och inspirerats av dig Peder. Den passionen du har haft för din e-handel.. att det nu bara är över, nej. Fel! Hoppas att du tids nog klättrar upp och på något vis får tillbaka för allt detta!

Annons
Kunder blev kvar mot sin vilja - nu ber Nelly om ursäkt

Kunder blev kvar mot sin vilja - nu ber Nelly om ursäkt

"Felet har precis uppdagat sig".

Annons
Annons
Jämförde med rekommenderat pris - nu fälls KitchenTime

Jämförde med rekommenderat pris - nu fälls KitchenTime

Ordinarie eller rekommenderat pris?

Gina Tricot rustar för <nobr>e-handeln</nobr> - säger upp 30 personer

Gina Tricot rustar för e-handeln - säger upp 30 personer

Ska spara 200 miljoner kronor.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

E-handlare får ny ägare - VD:ns familj tar över

E-handlare får ny ägare - VD:ns familj tar över

Delägare sedan 1995 lämnar företaget.

6 av 10 vill betala för miljövänlig frakt - om den är billig

6 av 10 vill betala för miljövänlig frakt - om den är billig

Ny undersökning.

Vill se lägre arbetsgivaravgifter och slopad kemikalieskatt

Vill se lägre arbetsgivaravgifter och slopad kemikalieskatt

Svensk Handel varnar för konsekvenser av orättvis konkurrens.

Annons
Annons
Daniel Wellington vinner mot Ur & Penn

Slutdomen: Daniel Wellington vinner mot Ur & Penn

Domen får inte överklagas igen.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Sweef söker:

Online Merchandiser

AB Skruvat Reservdelar söker:

Nu söker vi en Content Manager till Skruvat

Morjas söker:

E-Commerce Manager till Morjas

Edblad söker:

Social Media & Influencer Manager


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta