Annons

Handlavin.se stänger ner butiken efter polistillslaget

Handlavin.se stänger ner butiken efter polistillslaget

2014-04-16 09:52

Efter polistillslaget mot nätbutiken Handlavin.se riskerar ägaren Peder Molin fängelse i upp till sex år om åtal väcks. Oberoende av utfallet har Peder dock redan nu bestämt sig för att tacka för sig och stänger ner sajten.

För några veckor sedan berättade vi om hur nätbutiken Handlavin.se fått påhälsning av polisen. Vin togs i beslag och åklagaren har även inlett en förundersökning mot ägaren Peder Molin.

Senast den 20 maj kommer han att få reda på om åtal väcks för olaglig försäljning av alkohol, ett brott som på straffskalan kan ge 6 månader och upp till 6 års fängelse. Det trots att han enligt egen uppgift har haft alla tillstånd från myndigheterna.

Hur det än blir med detta så har Peder redan nu bestämt sig för att stänga ner sin nätbutik Handlavin.se som förmedlar ekologiska viner från småskaliga vingårdar i Österrike.
– Det är med stor sorg jag skriver detta. Vi har idag valt att begära ut alkoholskattedeklarationerna i förtid från Skatteverket och betala den sista alkoholskatten. Vi väljer även att betala alkoholskatt för de vinlådor som polisen har tagit i beslag från kunder i Sverige. Vi avslutar därefter vår registrering för punktskatt och handlavin.se är ett minne blott. Jag har mått mycket dåligt sedan polisrazzian den 19 mars och jag har aldrig tidigare varit i polisförhör, rättegångar och jag känner att jag måste ta min hälsa på allvar, skriver Peder Molin i ett pressmeddelande.

Kvalitet framför kvantitet

Som många andra nätvinhandlare har Peder sålt viner från småskaliga vinproducenter och han påpekar att hans intentioner alltid har varit att göra rätt för sig och betala alkoholskatt.
– De stora förlorarna är vinfantaster som inte är ute efter storskalig produktion, utan gillar personliga viner från små ekologiska och biodynamiska vingårdar. Vingårdar som inte har tillräckligt stor kvantitet för att erbjudas en plats på Systembolagets hyllor och som i många fall endast haft en total produktion på 10 000 – 20 000 buteljer på årsbasis, säger Peder Molin.
Han påpekar också att de små vingårdarna är förlorare i detta, och att det här tillslaget mot en av Skatteverket godkänd verksamhet, bara slår mot småskalig produktion och gynnar viner som är av typen mest APK, alkohol per krona.
– Samtidigt som vårt detaljhandelsmonopol i Sverige genom sitt sortiment är något negativt för den svenska folkhälsan så finns det alternativ därute. Det finns många fina nätvinhandlare som säljer viner inklusive svensk alkoholskatt och som inte lägger fokus på undermåliga viner. Det finns även exklusiva vinhandlare i Europa som levererar vin till svenska vinkonsumenter, dock utan alkoholskatt, som kan vara ett alternativ för dig som föredrar kvalitet framför kvantitet, säger Peder Molin.

Källa: Press

Annons
Annons

Jimmy Andersson

Reporter

Frilansjournalist med bakgrund inom sporten men som på senare år sadlat om. Skriver idag nästan uteslutande om e-handel, och allt runtomkring.

Jimmy Öström
2014-04-16 10:44

Vet ärligt talat inte vad jag ska skriva.

Önskar att du kunde fått min erfarenhet av polisförhör och rättegångar så du kunde sätta foten i röven på våra äckliga myndigheter (staten/vi medborgare)!

Mitt hjärta gråter idag för dig Peder, det gråter!!!

Nuco
2014-04-16 11:12

Väldigt tråkigt.. :(

Det ska bli intressant att se vad EU har att säga om det här..

Tomas
2014-04-16 12:22

Mycket tråkigt men en riktig prioritering. Att värna den egna hälsan är viktigast och det går alltid att komma igen, starkare och ännu bättre rustad. Man hoppas att de som drog igång det här spektaklet skäms och om inte så att det i alla fall slår tillbaka på dem själva nån gång.

prylsjuk
2014-04-16 17:30

Förjävligt är vad det är, fan för myndigheterna! Har läst, följt och inspirerats av dig Peder. Den passionen du har haft för din e-handel.. att det nu bara är över, nej. Fel! Hoppas att du tids nog klättrar upp och på något vis får tillbaka för allt detta!

Annons
ICA tar ny digital chef från Blocket

ICA tar ny digital chef från Blocket

"Mycket relevant bakgrund och gedigen erfarenhet".

Annons
Annons
IKEA skrotar planer på <nobr>e-handelslager</nobr> i Malmö

Uppgift: IKEA skrotar planer på e-handelslager i Malmö

Byter strategi.

Riksbanken om krisen:

Riksbanken om krisen: "Vi har inget mål för kursen"

Ingen ljusning för handeln.

MQ tar in 176 miljoner för att få rätsida på verksamheten

MQ tar in 176 miljoner för att få rätsida på verksamheten

Emissionen är klar.

Annons
Annons

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Resumé-journalist sätter dit Linus Carlén och Nocco

Resumé-journalist sätter dit Linus Carlén och Nocco

Hjälper inte att vara Brand Manager.

Nytt offer i retaildöden - kedja stänger 650 butiker

Nytt offer i retaildöden - kedja stänger 650 butiker

Går i graven efter nära 60 år.

Ny <nobr>e-handlare</nobr> tog hem prestigefyllt entreprenörspris

Ny e-handlare tog hem prestigefyllt entreprenörspris

"En värdefull bekräftelse".

Annons
Annons
<nobr>E-handlarens</nobr> snusbarista ska hålla kunderna på hemmaplan

E-handlarens snusbarista ska hålla kunderna på hemmaplan

Först ut i Norge med dedikerad snusbutik.

Annons
Jobb på Ehandel.se

Glitter International söker:

E-Commerce Coordinator

XXL Sport och Vildmark söker:

E-commerce Manager

Boozt Fashion söker:

Google Analytics Specialist

Ehandelse AB söker:

Erfaren nyhetsreporter med starkt e-handelsintresse


Om Ehandel.se

Vi är en objektiv community och nättidning utan ägarintresse från leverantörer. Vårt mål är att främja svensk e-handel genom att sprida kunskap.

Kontaktinformation

info@ehandel.se

Vill du annonsera?

marknad@ehandel.se

Bolagsinformation

EHANDEL SE AB
Orgno. 556861-7517

Emblem Emblem Emblem
×

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Varje fredag får du exklusiva nyheter först av alla samt en summering av hela veckan. Stäng denna ruta